Építőipari keverőgépek – így válassz jót

Mindegy, milyen építkezésbe fogunk, lehet az egy teljes lakóház kivitelezés vagy egy melléképület esetleg egy térkövezet alá történő betonozás, az biztos, hogy építőipari keverőgépre szükségünk lesz. Miért merjük ezt ennyire kategorikusan kijelenteni?

Éppen azért, mert a modern építőanyagok megkövetelik a komponensek tökéletes, sima összedolgozását. Ez pedig elképzelhetetlen építőipari keverőgép nélkül.

Egy építkezésnél számtalan különféle anyag esetében szükséges a „simára keverjük” művelet, legyen szó habarcsokról, ragasztókról, festékekről, falazóanyagokról vagy fugázókról. Még akkor is előkerül a keverőgép, ha előre bekevert anyagokkal dolgozunk, hiszen azokat is ajánlatos használat előtt újra alaposan összekeverni, hiszen a nehezebb összetevők leülepedhetnek a vödör/tárolóedény alján, esetleg el is válhatnak egymástól az összetevők.

Keverő
Keverő

Ahhoz, hogy homogép, csomómentes anyagot kapjunk, javasoljuk a megfelelő fordulatszámú építőipari keverőgép használatát.

Annak érdekében, hogy a keverőgépünket minél több művelethez tudjuk használni, érdemes megfelelő motorral rendelkező darabot választanunk, így biztosan lehetünk abban, hogy nem áll meg vagy ég le egy sűrűbb anyag keverése közben sem.

A gépek kialakítása általában lehetővé teszi, hogy többféle keverőszárat is befoghassunk, de érdemes megkérdezni az üzletet, hogy mennyire szabvány gyártmánnyal van dolgunk.