Életjáradék hivatal az interneten

Egyes életjáradékokat optimalizálni lehet a tartós ápolás kifizetéséhez. Pontosabban, a járadékszerződés jogilag kötelező erejű, írásbeli megállapodás Ön és a szerződést kiadó biztosító társaság között. Ez a szerződés a hosszú élettartam kockázatát – a megtakarítások túllépésének kockázatát – átruházza a biztosító társaságra. Cserébe a szerződésben meghatározott díjakat fizet.

Az életjáradék szerződések áthárítják a biztosítási társaságra a leeső piac összes kockázatát. Ez azt jelenti, hogy Ön, az életjáradék tulajdonos, védve van a piaci és a hosszú élettartam kockázatától, vagyis attól, hogy túlélje a pénzét. További információkért és életjáradékért keresse fel az eletjaradekhivatal.hu weboldalt. A kockázatok ellensúlyozására a biztosítótársaságok díjat számítanak fel a befektetési menedzsmentért, és egyéb adminisztratív szolgáltatásokért. Ezenkívül a járadékszerződések többsége tartalmaz olyan átadási időszakokat, amelyek alatt a szerződés jogosultja nem vonhat ki pénzt a járadékból anélkül, hogy átadási díj terhelné. Ezenkívül a biztosítótársaságok általában felső korlátokat és részvételi arányokat szabnak az indexált járadékokra, amelyek mindegyike csökkentheti a hozamot. A járadékoknak két alapvető konfigurációja van: azonnali vagy halasztott.

A választott lehetőség a pénzügyi céljaitól függ. Ha azonnal meg akarja kezdeni a járadék kifizetését, akkor azonnali járadékot választ. Alternatív megoldásként, ha azt szeretné, hogy a kifizetések a jövőben kezdődjenek, akkor halasztott járadékot vásárol, és a szerződésben meghatározza a kezdő dátumot. A jövedelemjáradékok általában olyan emberek számára alkalmasak, akik a nyugdíjba vonulás után egy éven belül vannak, és a garantált jövedelem biztonságára vágynak. Ne feledje, hogy az azonnali járadékok kifizetését a vásárlástól számított egy éven belül megkezdik. Bővebb leírásért az eletjaradekhivatal.hu weboldalon talál.