Eldugult a WC? Nincs ok aggodalomra.

Bár egyre több és több ötletet olvashatunk a WC dugulásának elhárítására, mi azt ajánljuk, hogy csak csínján próbálgassuk ki őket, mert a végén még nagyobb lehet a baj, mint azt megelőzően. Ami egyben azt is jelenti, hogy drágább is lehet a baj elhárítása.

A WC duguláselhárítás VI. kerület azt tanácsolja, hogy módjával próbálgassuk ki a különféle, itt-ott olvasott, hallott WC dugulásának elhárítására adott tippeket. A WC duguláselhárítás VI. kerület munkatársai már több alkalommal is találkoztak olyan szerencsétlen esettel, hogy a kétségbeesett személy, mikor eldugult a WC-jének lefolyója, mindenféle, maró hatású készítményekkel igyekezett orvosolni a problémát, ám többet ártott ez az ügyön, mintsem előremozdította volna azt.

Az ilyen, szinte minden sarki boltban kapható készítmények, ugyan azt ígérik, hogy se perc alatt megoldják a WC dugulásának problémáját, ám a valóságban a csöveknek ártanak a legtöbbet. A WC duguláselhárítás VI. kerület lakónak azt javasolja, hogy semmilyen esetben se használjanak ilyen termékeket. A házi praktikák meg inkább csak megelőzés gyanánt alkalmazhatók. De legalább a lefolyó csövébe öntött szódabikarbóna, vagy beledobott pezsgőtabletta nem okoz problémát a csövekben.

A WC duguláselhárítás VI. kerület lakóinak kiemeli, hogy bármennyire is mondanak csábító ígéreteket a fellélegzett lefolyókról a reklámokból jól ismert termékek, ne próbálkozzanak vele. Ajánlatosabb azonnal szerelőt hívni, aki rövid időn belül megállapítja, majd pedig megoldja a WC-nkkel akadt problémákat. Fontos tudni azt is, hívják fel a figyelmet a WC duguláselhárítás VI. kerület munkatársai, hogy időnként nem árt ellenőriztetni a csövek állapotát sem, főként, ha régebbi házban, lakásban lakunk.