Bmw katalizátor hatalmas kínálata várja az interneten!

Az átlagos autónak sok alkatrésze van – körülbelül 30.000 – és mindegyiknek megvan a saját funkciója. A mindent összefogó egyszerű anyáktól és csavaroktól a motorig minden autó ezeknek az alkatrészeknek a komplex kombinációja. Tehát, ha a katalizátorról van szó, valószínűleg tudja, hogy ez egy autó alkatrésze.

Bmw katalizátor rendelhető online az alkatreszek.hu weboldalon méghozzá a lehető legjobb áron, tehát biztosan nem bánja meg, ha benéz majd hozzánk hiszen megtalálhatja a legjobb bmw alkatrészeket.  Az utakon közlekedő autók mindegyike káros szén-monoxid, szénhidrogén és nitrogén-oxid forrása. Mivel autók milliói közlekednek naponta, ez a szennyezés nagy problémákat okozhat. A kipufogógáz-kibocsátás hozzájárul a légúti betegségekhez, a rossz levegőminőséghez és a környezetszennyezéshez. E káros hatások leküzdésére a Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) az 1970-es évek közepén megerősítette a károsanyag-kibocsátási előírásokat, és a katalizátor minden autóban kötelező eleme volt. 1975 óta (a létrehozásának éve) a katalizátor az autó alsó részén található, a kipufogórendszerben a kipufogócső és a hangtompító között. Maga az alkatrész gyöngyös vagy méhsejt alakú, és fémkatalizátorral van bevonva, amely általában platina, ródium és palládium kombinációja.

Meglepheti, hogy a katalizátor feladata az, hogy a káros szennyező anyagokat kevésbé káros emisszióvá alakítsa, mielőtt azok elhagynák az autó kipufogórendszerét. Fémkatalizátorokat használnak a káros nitrogén-oxidok csökkentésére azáltal, hogy a molekulákat nitrogénre és oxigénre választja szét. A nitrogén a konverteren belül megreked, míg az oxigén áthalad rajta. Az oxidációs katalizátor a második katalitikus esemény. Csökkenti az el nem égett szénhidrogéneket és a szén-monoxidot úgy, hogy a fémkatalizátoron elégeti (oxidálja). Lényegében a katalizátor kiszűri a káros melléktermékeket a kipufogógázból, és elégeti azokat. További részleteket az alkatreszek.hu weboldalon talál.