Beton térelválasztók elemek különböző méretekben

A betontömbök készítéséhez általában használt beton porított portlandcement, víz, homok és kavics keveréke. Ezzel világosszürke blokkot kapunk finom felületi textúrával és nagy nyomószilárdsággal. Bővebben erről weboldalunkon olvashat.

Beton térelválasztó elemek várják a gravetti.hu weboldalon, tehát nem kell messzire mennie, nézzen be hozzánk ha ön is beton térelválasztó elemeket keres.  Egy tipikus betontömb súlya 38-43 font (17,2-19,5 kg). Általánosságban elmondható, hogy a tömbökhöz használt betonkeverék nagyobb százalékban tartalmaz homokot és kisebb százalékban kavicsot és vizet, mint az általános építőipari célokra használt betonkeverékek. Ez nagyon száraz, merev keveréket eredményez, amely megtartja alakját, amikor eltávolítják a blokkformából. Ha homok és kavics helyett granulált szenet vagy vulkáni salakot használnak, akkor a kapott tömböt általában salaktömbnek nevezik. Ezzel egy sötétszürke blokkot kapunk, amelynek felülete közepestől durváig terjed, jó szilárdságú, jó hangelnyelő tulajdonságokkal és magasabb hőszigetelő értékkel rendelkezik.

A könnyűbeton blokkokat úgy készítik, hogy a homokot és a kavicsot duzzasztott agyaggal, agyagpalával vagy palával helyettesítik. Az expandált agyagot, agyagpalát és palát úgy állítják elő, hogy a nyersanyagokat összezúzzák és körülbelül 1093 °C-ra melegítik. Ezen a hőmérsékleten az anyag felfúvódik mert a benne rekedt kis mennyiségű szerves anyag elégetése következtében gyorsan képződik gázok. Egy tipikus könnyű blokk tömege 22-28 font (10,0-12,7 kg), és térelválasztók vagy válaszfalak építésére szolgál. A nagyolvasztó salakot, valamint a természetes vulkáni anyagokat, például a habkőt és a scoriát szintén könnyűtömbök készítésére használják. További információkért és beton térelválasztó rendelésért nézzen be a gravetti.hu weboldalra.