Az ekcéma tünetei és kezelése: van segítség!

A bőrbetegségek között gyakran találkozni az ekcéma tüneteivel, melyek rendkívül kellemetlenek lehetnek. A bőr nem fertőző gyulladása hirtelen fellángoló viszketési rohamokkal társul, ám a vakaródzással csak tovább ronthatjuk a helyzetet. Megoldás azonban létezik, érdemes időben szakemberhez fordulni!

Az ekcéma tünetei és kezelése kapcsán gyakran felmerülő kérdés, hogy tulajdonképpen mi okozz a betegséget. Mint sok más megbetegedéssel kapcsolatban, így az ekcéma terén is igaz, hogy a kiváltó okok és gyökerek megismerésével már sokat tehetünk a gyógyulás érdekében. Gyakran a bőrrel érintkező allergén anyagok tehetőek felelőssé, de nem ritka, hogy a szervezetben jelen levő gyulladások, allergiára való hajlam állnak a háttérben. A dermatitis tulajdonképpen a bőr nem fertőző gyulladása, mely vörös, hámló foltokkal jár, sőt, nedvedzés és hólyagképződés is előfordulhatnak. A leginkább kellemetlen ezeken túl a viszketés, továbbá a vakaródzási inger, aminek azonban a szakemberek szerint is ajánlott ellenállni. Az ekcémás bőrfelület vakarásával ugyanis csak tovább ronthatunk a bőr állapotán, ezzel meghosszabbítva a gyógyulási folyamatot.

Fontos, hogy bőrkímélő tusfürdőkkel tisztálkodjunk, a természetes alapanyagból készült szappanok és gyógynövényes tusfürdők remek választásnak bizonyulnak. A túlillatosított, szárító típusokat érdemes elkerülni. Hasonlóképp jótékony hatással lehet az ekcémás beteg állapotára az életmódváltás, az egészséges táplálkozás, a súlycsökkentés. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a stressz is kiváltó tényező lehet, tanulja tehát meg kezelni azt! Klinikánkon profi szakemberek várják az ekcémás betegeket is, kérjen időpontot hozzánk, van megoldás a visszatérő, kínzó ekcémás panaszokra is!