Állapotfelmérés és javítás!

Bármennyire is tetszik nekünk egy autó és legyen bármilyen kedves és szimpatikus az eladó, vagy legyen bármilyen olcsó az autó, egy használt kocsit megvétel előtt mindenképpen meg kell vizsgálni. Erre való a műszaki állapotfelmérés, amely során szemrevételezik a használt autót, megmérik a fényezés rétegvastagságát is, hiszen ez megmutatja, hogy az autó melyik része volt már javítva.

A szakszerű állapotfelmérés során az autót meg is emelik, és így szemügyre tudják venni az alvázat, és megláthatják, hogy van e rajta bármilyen horpadás, hegesztés, vagy bármilyen hiba, amit korábban kijavítottak. Futóművizsgálatot is gyakran kérnek ilyen esetekben. Szemrevételezéssel felmérhetik a szakemberek a fékek állapotát is, de sokkal megbízhatóbb a fékpad. A komolyabb vevő úgyis lecseréli majd a folyadékot, a motorolajt és a fékolajt is. Ha az ékszíjat, vagy vezérmű-szíjat, esetleg fékbetétet kell kicserélni, az is belefér még az árba, ha így egy ésszerű összegért meg tudja vásárolni az autót. Az állapotfelmérés általában körülbelül tízezer forintba kerül, ezt hozzá kell számolni a vételárhoz.

Az autó megvételekor tanúsítványt is lehet kérni az autó akkori állapotáról, hogy ha esetleg úgy döntene, hogy maga is eladná az autót, akkor tudja majd bizonyítani, hogy milyen állapotban is vette meg azt. Ezzel a tanúsítvánnyal növelhetjük az árulni kívánt autó értékét akár tízezrekkel, sőt akár százezrekkel is. Amennyiben többet szeretne megtudni az állapotfelmérésről, vagy ön is szeretne ilyen állapotfelmérést igényelni, ebben az esetben érdemes lehet fellátogatnia weboldalunkat, a ka-autoszerviz.hu-t további információkért. Kérdések felmerülése esetén forduljon bátran barátságos ügyfélszolgálatunkhoz a szerviz@kovacsauto.hu e-mail címet tárcsázva.