Algamentesítő termékek óriási választéka várja!

Az algák elleni védekezés a tavakban nagyon fontos része az egészséges tó fenntartásának. Nagyon nagy sűrűségben az algák virágzása elszínezheti a vizet, és emiatt megmérgezhet vagy megfojthat más életformákat. Egyes algák mérgezőek az emberre és a kutyákra. A túlzott alganövekedés vízminőségi problémákat jelezhet. A víz alkalmatlanná válhat halak, úszás és más állatok számára.

Algamentesítő várja a sunikft.hu weboldalon, tehát ha olyan termékeket keres, amivel az algát elűzhetné, akkor nem kell messzire mennie, hiszen nálunk mindent megtalál ehhez. A tápanyagszennyezés, mint például a túlzott nitrogén, foszfor, szén és kálium származhat műtrágyából, a mezőgazdasági üzemek lefolyásából, szeptikus rendszerekből és a lebomló fűnyírásból. Megelőzést és megfelelő tavi algairtót kell alkalmazni az optimális tó algák elleni védekezésének érdekében. Tavi algák elleni védekezéshez a rézalapú algairtó szert ajánljuk, amely segít a planktoni algák, a filamentus algák és a chara szinte minden típusának leküzdésében. Az algaölő, amely a legtöbb hal számára biztonságos, azonban nem ajánlott olyan helyeken, ahol koi, pisztráng vagy harcsa van. Egyszerűen permetezze meg egyenletesen a felületet.

Vannak olyan termékek, amelyek lelassítják az algák növekedését. A tóvédelmi termékek csökkentik az algák számára elérhető tápanyagok mennyiségét. Az algákat általában “tósöpredéknek” vagy “tómohának” nevezik, és általában zöldes szőnyegeket képeznek a víz felszínén. Az algák általában a tó szélein vagy alján kezdik meg növekedésüket, és az általuk termelt oxigén által a felszínre kerülnek. Amennyiben többet tudna meg az algamentesítésről, nézzen be a sunikft.hu-ra. Weboldalunkon elérhetőségeinket is megtekintheti ha kérdezni szeretne az algákról.