Ablakcsere haszna fűtés szempontból

Az Európai Unióban egyre nagyobb figyelmet kap az energia fogyasztás csökkentése és az erre való folyamatos törekvés. Ezt szolgálja az energetikai tanúsítvány is, melyet nemrég vezettek be az Európai Unió tagországaiban. Az energetikai tanúsítvány a szigetelés, nyílászárók és a fűtés alapján kerül megállapításra!

Az ablakcsere előnyeiről és hasznáról itt tud bővebben olvasni! A lakás energiafogyasztása három tényező függvénye, amik a nyílászáró, fűtés és szigetelés. Sokan a fűtést tekintik a legfontosabbnak, holott mindhárom egyformán lényeges. Hiába rendelkezik a legkorszerűbb fűtési rendszerrel, ha nincs rendben a szigetelés vagy a nyílászárók, akkor gyakorlatilag csak az utcát fűti. Ez pedig a fűtésszámla összegén is megmutatkozik. Éppen ezért érdemes mindhárom tényezőre egyformán odafigyelni. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy például az összes ablak cseréje egyáltalán nem olcsó mulatság, így érdemes egy szakértővel konzultálni és felkérni, hogy készítsen hőtérképet, aminek köszönhetően egyértelműen látni fogja, hogy melyek otthonában a kritikus pontok, hol szökik el a legtöbb hő.

Sajnos még abban az esetben is elcsúszhat a dolog, ha a legkiválóbb minőségű ablakot vásárolja, még pedig, ha tapasztalat nélkül spórolás céljából egy maga akarja a helyére tenni. A szakértő ezt úgy tudja megoldani, hogy az ablak tökéletesen szigeteljen és semmi probléma ne adódjon vele. Az üvegezésre különösen érdemes figyelmet fordítani. Ha megfelelően választ és szakértőt bíz meg a feladattal, akkor a család is jobb hőérzettel fog rendelkezni, másrészt a változást a fűtésszámla összegén is tapasztalni fogja. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a futes-gazszereles.hu weboldalra és tájékozódni!