A síelők új célállomása: Franciaország

Franciaországot egyre több magyar síelő is felfedezi magának. Ez egyáltalán nem csoda, hiszen rendkívül élvezetes és változatos pályákat találhat itt, aki síélményre vágyik. Franciaország ma Európa egyik legvonzóbb területe a téli sportok szerelmesei számára.

Franciaország síelés terén behozhatatlan előnyre tett szert az utóbbi években mindazokkal az európai országokkal szemben, amelyek feltörni igyekeztek a maguk közepesnek nevezhető természeti adottságait ellenére. Noha a horvát, szlovák és román pályák is jelentős fejlődésen mentek keresztül, az Alpok által nyújtott lehetőségekkel nagyon nehezen versenyezhetnek. Emiatt ma is az osztrák, a svájci és a francia pályákat tartjuk a legkiválóbbaknak Európában. Ez természetesen szubjektív vélemény, hiszen nagyon jó síközpontok találhatók többet között Olaszországban, Németországban vagy akár Lengyelországban is.

A Símax Utazási Iroda saját utak szervezésével és utazásközvetítéssel foglalkozik, így hatalmas segítséget jelent mindazoknak, akik Franciaországban szeretnék eltölteni a téli szabadságukat. A francia-sieles.hu honlapot is üzemeltető utazási iroda felhívja a figyelmet az úti cél választás fontosságára. A Símax közel 20 különböző síparadicsomba szervez utazást, ezek között bárki megtalálhatja a számára tökéletes terepet. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy egyes szakaszokon nem állnak rendelkezésre az abszolút kezdők számára ajánlott pályák, illetve olyan síközpontok is léteznek, ahol a vérbeli profik számára csak kevés fekete zászlós pályát jelöltek ki, esetleg egyáltalán nincs ilyen szakasz. A Símax Utazási Iroda nem csak az utazás szervezésében, hanem annak megkönnyítésében is készségesen segít; ha információra van szükségünk, akkor is bátran kereshetjük őket.