A napelemek és napkollektorok közt rejlő különbségek

A tapasztalatok azt mutatják, hogy rengetegen vannak, akik a napkollektorokat és napelemeket egy azon terméknek gondolják, azonban a kettő közt van különbség.

A napelemek és a napkollektorok közti különbségről bővebben információkat itt érhet el. Manapság egyre népszerűbbek a megújuló energiaforrások vagy másként zöld energiák. Egyre inkább tudatosul az emberekben, hogy jelenlegi életmódunk egyre nagyobb veszélyeket rejt és nem vezet jóra. Nem csoda, hogy egyre többen gyűjtik szelektíven a hulladékot, cserélik le izzóikat energiatakarékos verziókra. Sokan döntenek úgy, hogy a napfényt erejét hasznosítják. A napelem és a napkollektor közös vonása, hogy a mindkettő a napfény elnyelése által üzemel. Ez egy igen lényeges vonás, azonban meglehetősen különböző termékekről van szó. A legfőbb különbséget az eredményeikben kell keresni. Ezek pedig nem mások, mint: teljesítmény és hő. További lényeges különbségnek számít, hogy mit állítanak elő.

A napelemekről érdemes tudni, hogy kihasználják a fény elektromos hatását, úgy, hogy a fény részecskéit elnyerik, illetve azt elvezetik. Az így keletkezett elektromos áramlás nem más mint, maga a villamos energia. Ezért elmondhatjuk, hogy a napelemeket a villamos energia kinyerésére használjuk. Már a kisebb rendszerek alkalmazása is komoly megtakarítást eredményezhetnek a rezsiszámlák csökkentésében. A napelemekkel ellentétben a napkollektorok nem termelnek áramot. Mivel ezek a rendszerek más típusú napfényt használnak fel. Működésük során inkább hőt termelnek, mint energiát. Ezt a hőt használjuk a víz vagy lakás melegítésére is. Bővebb információkért a napelemek és a napkollektorok kapcsán látogasson el a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalra.