A mobilbarát weboldalak jobban teljesítenek

Majdnem minden új ügyfél napjainkban a weboldaluk mobil változatát akarja. Végül is gyakorlatilag a mobilbarát weboldal elengedhetetlen: egy design a BlackBerry számára, egy másik az iPhone, az iPad, a netbook, a Kindle – és minden más képernyőfelbontáshoz is  kompatibilisnek kell lennie. A következő öt évben valószínűleg számos további találmányra lesz szükségünk. Vajon mikor áll meg az őrület? Természetesen nem fog. A reszponzív weboldal készítés mindig elsődleges lesz.

A reszponzív weboldal készítés valószínűleg sose megy ki a divatból, hiszen minden cégnek és vállalatnak szüksége van egy jól működő, mobilbarát weboldalra ami által kapcsolatot tud fenntartani a kliensekkel. A reszponzív webes tervezés olyan megközelítés, amely azt sugallja, hogy a tervezés és a fejlesztés reagál a felhasználó viselkedésére és környezetére a képernyőméret, a felület és a tájolás alapján. A gyakorlatban a rugalmas rácsok és elrendezések, a képek és a CSS média lekérdezések intelligens felhasználását jelenti. Ahogy a felhasználó átkapcsol laptopról iPadre, a weboldalnak automatikusan át kell állítania a felbontást, a képméretet és a szkripteket is. Tehát a weboldalnak olyan technológiával kell rendelkeznie, amely automatikusan reagál a felhasználó preferenciáira.

Reszponzív weboldal készítés
Reszponzív weboldal készítés

A reszponzív weboldal nemcsak a változó felbontást jelenti

Nyilvánvaló, hogy mozgásérzékelőket és robotokat nem tudunk használni ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk. A felelősségteljes webes tervezés elvont magatartást igényel. Azonban néhány ötletet már gyakorolnak: folyadékelrendezéseket, média lekérdezéseket és szkripteket, amelyek újra formálhatják a weboldalakat. De a megfelelő webes tervezés nem csak az állítható képernyőfelbontásokról és az automatikusan átméretezhető képekről szól, hanem egy teljesen új tervezési gondolkodásmódról is, amely rengeteg szempontot foglal magába.