A levegő-levegő hőszivattyú

A levegő-levegő hőszivattyúkat különösen kedvelik elsősorban a könnyű üzemeltetés, valamint a viszonylag alacsony működési és beépítési költségek miatt. Most megtudhatja, hogy a levegő-levegő hőszvattyúk hogy működnek.

Olvassa el itt a részleteket. A levegő-levegő hőszivattyúk ugyanazon elv alapján működnek, mint a légkondicionálók, az egyetlen különbség, és döntő az, hogy az előbbiek az utóbbihoz képest fordítva működnek. A levegő-levegő hőszivattyúk kivonják a hőt a külső levegőtömegből és továbbítják a szivattyú beltéri egységének kompresszorához. Ez a folyamat teljes mértékben a hőátadás elvén alapszik, amelyet a szivattyú hűtőközeg-tulajdonsága támaszt alá az eszközön áthaladó levegő hőmérsékletének csökkentése érdekében. Így a bejövő levegő hőértéke a környezeti hőmérsékleti szint alatt van, ami a hőszigeteléshez vezet. A későbbi kompresszió eredményeként a hűtőközeg hőmérséklete gyorsan emelkedik, ezáltal ideális feltételeket teremtve a keletkező hőenergia átjuttatására a helyiségbe.

A fentebb leírt eljárás ciklikus ismétlését hajtják végre, amely biztosítja, hogy a külső levegőből származó hő átkerüljön a fűtést igénylő helyiségbe, ezáltal költséghatékony és környezetbarát módon biztosítva az ingatlan felmelegítését. A levegő-levegő hőszivattyúk univerzálisak abban a tekintetben, hogy melegítenek a hideg évszakban és levegőt hűtik a nyári forró napokon. A levegő-levegő hőszivattyú telepítéséhez nincs szükség fúrásokra vagy drága berendezések használatára. Ezeknek a szivattyúknak jelentős hőátadási képességük van. Nincs szükség olyan komplex hőelosztó rendszerek telepítésére, mint például radiátor vagy padlófűtés. A könnyű használatot az autonóm klímavezérlő termosztátok biztosítják, amelyek automatikusan figyelik a szivattyú működési paramétereit.