A legjobb könyvújdonságok 2022-ben!

Nincs is jobb, mint kinyitni egy új könyvet, amitől izgatott – és kevés dolog rosszabb annál, mint felfedezni, hogy ez nem az ön stílusa. Ha tényleg nem érzi magáénak a legutóbbi olvasmányt, nem árt, ha elengedi (vagy be sem fejezi), és keressen valamit, amit szívesebben elolvas.

Könyvújdonságok 2022-ben is várják a book24.hu weboldalon, tehát megéri ide kattintani, ha régóta keres minőségi könyveket. A napi 30 perc olvasás erősíti az agyat. Ha az agyi szkenneléseket csak 10 napig tartó következetes olvasás után készítik, az agyi kapcsolat növekszik. Ez különösen igaz volt a szomatoszenzoros kéregben, az agy azon részén, amely érzékeli a mozgást. Az agy aktívabb és erősebb volt az olvasás hatásának köszönhetően. Az olvasás nem csak egy módja annak, hogy tényeket zsúfoljunk az agyunkba. Ez egy mód az agy általános működésének újrahuzalozására. Erősíti azt a képességét, hogy alternatív utakat képzeljen el, emlékezzen a részletekre, részletezze a jeleneteket és gondoljon végig összetett problémákra.

Aki mindennap olvas, az idővel egyre jobb lesz benne. Nem meglepő, hogy a napi olvasók több örömet lelnek a könyvekben, mint azok, akik ritkábban olvasnak. Még a memóriát és a kritikus gondolkodási készségeket is javíthatja. Az olyan tevékenységeket pedig, mint az olvasás, összefüggésbe hozták az Alzheimer-kór alacsonyabb kockázatával. Azok az emberek, akik hajlamosak gyakran és könnyen elterelni a figyelmüket, nehezen fognak igazán belemélyedni egy könyvbe, és belemerülni az olvasás által kínált képekbe és ötletekbe. A túl sok stressz vagy szorongás az életben nehéz és frusztráló élménnyé teheti az olvasást, amelyet joggal akarnak elkerülni. Az olvasás elengedhetetlen azok számára, akik a hétköznapok fölé akarnak emelkedni. Nos, valóban. A könyvek bevezetnek egy olyan világba, amelyről soha nem gondolta, hogy létezik, és segítenek majd visszatérni a valósághoz is. Bővebb leírásért és könyvújdonságokért kattintson a book24.hu weboldalra.