A kék gyerekszoba és a kék gyerekszőnyeg varázsa

A kék nem csak a fiúszoba fő színe lehet, hanem a nagylányok is kedvelik. Divatos a pasztellszín, ami kékben nagyon szép, s egyáltalán nem túlzóan fiús. A pasztellkék színekkel tarkított gyerekszoba kellemes hatásával, jó érzésével mindenkit elbájol, aki ott tartózkodik.

A világos pasztellkék optikailag tágítja a teret, így jó ötlet a kisméretű gyerekszobákba alkalmazni. Csupa jó tulajdonságai vannak ennek a színnek. Csökkenti a feszültséget és az agressziót, a hiperaktív gyermekeknek segítségére lehet. Az első osztályos fiúknak a tanulásban is segíthet, ugyanis segíti a koncentráló képességet. Íróasztal, tanuló sarok környezetében alkalmazzunk minél több világos pasztellkéket.

A kisiskolás fiúk körében Pókember nagyon menőnek számít. Minden, ami Pókemberes, az kell nekik. Az íróasztalhoz, a forgószék alá egy nagyméretű, Pókemberes kék színű gyerekszőnyeg fokozza a vágyat a tanuláshoz. A poliészter anyagú kék gyerekszőnyeg nem kopik ki a forgószék kerekei alatt sem, mivel rendkívül strapabíró és ellenálló.

A kisebb fiúknak is választhatunk kék gyerekszőnyeget akár nyírt, akár padlószőnyeg változatban is. A kék gyerek padlószőnyeg fokozottan praktikus. Az egész szobában faltól falig, teljes felületen elhelyezett gyerek padlószőnyeg látványban és kényelemben is rendkívüli. Megalapozza a gyerekszoba hangulatát, a gyerekeknek pedig elképesztő komfortosságot ad az önfeledt játszáshoz. Társasjáték, ugróiskola, rajzolás, legózás, matchbox-ozás, minden játék önfeledt és biztonságos gyerekszőnyeggel.

Gyerekszőnyeg
Gyerekszőnyeg

Szép kék gyerekszőnyeg a lány szobában?

A kéknek rengeteg árnyalata létezik, ezért vannak kifejezetten lányos szobába illőek is. A kellemes pasztellek nagyon csajosak, a falak, a bútorok, a tárolók és kiegészítők pasztellszínekben jó választásnak bizonyulnak a kis- és nagylányok szobájában is. Egy szép Micimackós kék gyerekszőnyeg a kislányok szobájában nagyon aranyos.

Ha gyerekszőnyeget vásárolunk gyermekeink szobáiba, arra mindig figyeljünk, hogy csakis minőségi kék szőnyeget vigyünk haza. Az akril, a polipropilén, a poliamid gyerekszőnyegek mind megbízhatóak, erősek, strapabíróak. A szülőknek is fontos, hogy a kicsik vastag, puha és könnyen tisztán tartható szőnyegen játszhassanak.

A gyerekszőnyegek a gyerekszobában még inkább lényegi lakástextil, mint a felnőttek szobájában. A gyermekek kis talpai érzékenyek, biztosítsunk számukra pihe-puha és meleg padló burkolatot.

Kék, narancs, szürke, piros, bézs, nyírt szőnyeg, vagy shaggy szőnyeg, a gyerekszoba is és gyermekeink is megérdemlik belőlük a legjobbat és legszebbet.