A fürdőszoba penészedésének oka

A párás helyiségek, mint a fürdő vagy a lakás egyes részei a tél végére könnyedén penészednek még abban az esetben is, ha korábban nem kerültünk szembe ilyen jellegű problémával.

Ha felkeltette érdeklődését a téma, az itt található linken tovább olvashat. A penészgombák megjelenésének több oka is lehet, többek közt a rossz szigetelés vagy a rosszul szellőztetett lakás. A problémát érdemes komolyan venni, ugyanis komoly veszélyeket rejthet a lakók egészségére nézve, különféle üzemekben pedig az előállított élelmiszer minőségét roncsolhatja. Arról már nem is beszélve, hogy a penészgomba a falakon esztétikailag sem egy szép látvány. Ha már látunk penészgombára utaló jeleket, tegyünk róla, hogy ne szaporodjon el még jobban. A penészgomba a magas páratartalmú helyeken jelenik meg, de az hatással lehet a megjelenésre, ha valahol rendszertelen a fűtés vagy egyáltalán nincs fűtés.

Ha penészgomba megjelenését észleljük, távolítsuk el a fertőzött részen a falfestéket, ezt azonban jobb a nyári időszakra hagyni, mivel a fal ekkor tud a leggyorsabban kiszáradni. A manapság kapható gomba és penészölő készítmények már igazán hatásosak, így ezeknek is bizalmat szavazhat. A bepenészedett falfelületet alaposan le kell fertőtleníti, akár hipós vízzel is át moshatjuk. Ha viszont nem fűlik a fogunk az efféle munkához, esetleg saját egészséget félti, akkor kérje ki szakember segítségét, aki akár számos tanáccsal is elláthatja. A penész megjelenését nem érdemes félvállról venni, ugyanis melléktermékei között olyan anyagok is lehetnek, amik allergizálhatnak, irritálhatják a szemet, a tüdőt, a torkot, az orrnyálkahártyát, akkor is, ha egyébként nem allergiás. Aki már amúgy is beteg, annak a penész tovább fokozhatja a már meglévő betegség tüneteit.