A fogamzás és a hormonháztartás

A hormonrendszer szervezetünk és testünk egyik legbonyolultabb része, és az egészséges fogantatás alapja, az egyensúly a hormonrendszerben. Bármilyen kisebb eltérés a hormonháztartásban megzavarhatja a fogantatás egész folyamatát. Amennyiben nem következik be a fogamzás, vagy nem sikerül kihordani a terhességet, mindenképpen forduljon endokrinológushoz, vagy belgyógyászhoz.

A fogamzás és hormonháztartás egészséges folyamatának érdekében érdemes egy endokrinológiai vagy belgyógyászati vizsgálatra menni, amely során megállapítjuk a családi és egyéni előzményeket, korábbi leleteket vizsgálunk, elemezzük a panaszokat, megismerjük a páciens életmódját valamint vérnyomást és testsúlyt mérünk. Ezek után szükséges megvizsgálni a menstruációs ciklus bizonyos napjain a hormonokat. Ezekből a hormonvizsgálatokból kapjuk meg az agyalapi mirigy, a mellékvese, a petefészek, illetve a pajzsmirigy működésének eredményeit. Ezen kívül rendkívül fontos a D-vitamin háztartás, a vas és kalcium anyagcsere, valamint a szénhidrát anyagcsere és a vércukorszint is.

Férfiaknál andrológiai vizsgálatot végzünk, és az alapján felmérhetjük a hormonális illetve anyagcsere problémákat is. A Belvárosi Orvosi Centrumban Budapesten Dr. Szunyogh Magdolna endokrinológus várja a pácienseket. Amennyiben többet szeretne megtudni klinikánkról, a hormonháztartásról illetve annak zavarairól bővebb információkat olvashat weboldalunkon, a belvarosiorvosicentrum.hu-n, ahol időpontkérésre is van lehetőség. Kérdések felmerülése esetén keresse fel ügyfélszolgálatunkat az info@boc.hu e-mail címen, vagy tárcsázza bátran a +36 30 870 74 27 telefonszámot, és embereink készségesen állnak minden kedves páciensünk rendelkezésére, és válaszolnak minden kényes kérdésre is.