A falfestmény hangulata meghatározó!

Ha semmi, de semmi nincsen egy helyiségben, csak és kizárólag egy hangulatos falfestmény, már akkor is érezhetjük úgy: hazatértünk. Aki szereti a természetet, annak ajánlatos olyan falfestményt készíttetni a falfestővel, melyen erdő, mező, tavacska, pata, és különféle állatok láthatóak. A madarak mindig jól mutatnak egy hangulatos falfestményen, hiszen egyrészt sokan szeretik ezeket az állatokat, másrészt a szabadság szimbólumai, hiszen az eget is meghódítják.

Ez nem jelenti azt, hogy ne festethetne valaki olyan képet, melynek a főszereplői elefántok. Hiába nagyok, robusztusak, olyan környezet teremthető meg velük a falfestményen, mely idilli, megnyugtató. Főleg, ha olyan színeket, használunk, mely passzol ehhez. (Az Afrika-hatású festményekhez leginkább ajánlottak a földszínek, a sárgák, narancsok, barnás árnyalatok, okkerek.)

Hangulatos falfestményeket tekinthetünk meg a falfestes.net galériájában. Vannak itt figurális alkotások, különféle stílusú falfestmények halóba, nappaliba, gyerekszobába javasoltan. Színben és méretben is találunk kedvünkre valót. Sőt, van antikolt hatású falfelület, melyen nincs figura, de pusztán a textúrájával hatásos, hangulatos, békés környezetet teremt.

Gyerekszobába, elsősorban fiúknak ajánlom a futballos falfestményeket, látható a galériában futballcsapat-logó falfestmény, és focizó alakok is. Fáraós, baglyos, levendulás, feliratos, autós, és kedvenc mesealakos falfestmények is találhatóak a falfestes.net galériájában.

A falfestmények dekorációs eszközök arra, hogy hozzájussunk valami nem szokványoshoz, nem hétköznapihoz. Az biztos, ha egyedi dekorációs falfestményt választunk, nem fog szembejönni velünk sehol. Legyen az családfa, vagy nonfiguratív falfestmény, mesehős, kilátás a természetre, biztosan értékesebb lesz a fal, ha máshogyan nem, eszmeileg.

Az ókorban már az ősemberek között is működtek falfestők. Ők is dekorálták a barlang falát. Persze, elsősorban nem azért, hogy hazaérve az irodából egy jó kávéval a kézben elgyönyörködhessenek benne, de a lényeg: a falfestés egyidős az emberiséggel. A falfestő nem csak hangulatossá varázsolja a falat, hanem eléri, hogy általuk kifejezhessük egyéniségünket.