Vezérműszíj és vízpumpa készlet az Ön autójába is!

A vezérműszíj és a vízpumpa készlet a hengerfej és a hűtővíz közt keringeti a hűtővizet. Pontosan emiatt nevezhető a motor-hűtőrendszer egyik legfontosabb elemének. Hatékony működése a termosztát és a ventilátor által garantált.

Vezérműszíj és vízpumpa készlet felel az autó optimális vízkeringető rendszerének hajtásáért. Abban az esetben, ha a viszonylag nagy teljesítménnyel rendelkező szivattyú elhasználódik, akkor az általános tisztítás, felújítás nem sokat ér, elkerülhetetlenné válik a vízpumpa cseréje. Az esetek nagy részében a vízszivattyú hiba esetén csak a csere segíthet. Csak nagyon ritkán jöhet szóba javítás vagy felújítás. Ha a vízpumpával valami probléma van, akkor annak gyakran a meghibásodott ékszíj az oka, mely a szivattyú meghajtásáért felel. Az is gyakran előfordul, hogy a műanyag kerék megreped a belsejében, aminek következtében vészesen lecsökken a teljesítmény. A vízszivattyú hiba komoly probléma, ugyanis, ha a fűtőrendszerben valami nem működik megfelelően, akkor nincs, ami hűtse a motort, így az könnyen túlhevülhet. Ezenkívül a kenőanyagok hatékonysága is romlik és a motor súrlódó alkatrészeinek igénybevétele fokozódik.

Mindezek tudatában egyértelmű, hogy ha valami problémát tapasztalunk a vízpumpa kapcsán, akkor mielőbb el kell vinni az autót egy szervízbe és ki kell cseréltetni a meghibásodott alkatrészt. A vízpumpa cseréje nem egy bonyolult folyamat, azonban egy speciális fogóra van szükség a művelethez, ami gyakorlatilag egy állítható csőfogó. Alapvetően nem drága szerszám, viszont csak akkor kezdjünk neki a cserének, ha valóban biztosak vagyunk magunkban. Ha pedig alkatrészre van szükségünk, akkor mindenképp látogassunk el az alkatreszek.hu webáruházba!