Tűzvédelem a bírságok elkerülésére

A tűzvédelmi jogszabályok sok esetben annyira kacifántosan vannak megfogalmazva, hogy az ember csak zavartan néz és igyekszik felfogni a leírtakat, pláne, hogy még meg is kellene felelni nekik.

Tűzvédelem nagyon fontos feladat, amivel, ha nem foglalkozik, súlyos pénzbírságot kaphat egy ellenőrzés során. A vállalkozók általában a vállalkozással kapcsolatos teendőkből alig látszanak ki, így nem csoda, ha a tűzvédelemre már alig marad idejük. Azonban ez sem egy elhanyagolható terület, hiszen egy ellenőrzés során számos hibára, hiányosságra fény derülhet, ekkor pedig komoly pénzbírság árán kell tanulnia az esetből. A tűzvédelemmel kapcsolatos feladatokat a vállalkozó egymaga elvégezheti, azonban mivel komoly pénzek foroghatnak kockán, ha fennakad egy ellenőrzésen, azt javasoljuk inkább bízza a feladatot profikra, akik leveszik a válláról az ezzel kapcsolatos teendőket. Így ráadásul biztos lehet benne, hogy cége megfelel a tűzvédelmi előírásoknak.

A tűzvédelmi állapotfelmérés során segítséget kaphat a jogszabályok értelmezésében, valamint a hiányosságokra, szabálytalanságokra is felhívják a figyelmét, így módja lesz azokat kijavítani, változtatni rajta. Valószínűleg Ön sem figyeli napi szinten a jogszabályokban bekövetkező változásokat, így nagy segítség lehet, ha van valaki, aki felhívja a figyelmét az olyan törvényi előírásokra, amikről talán még nem is hallott. Egy mindenre kiterjedő tűzvédelmi szakvéleményt kaphat kézhez, valamint felkészítést kaphat a hatósági ellenőrzésre, mely így nem fogja hideg zuhanyként érni. A megfelelő tűzvédelem azért is fontos, mert így nem csak a büntetéseket kerülheti el, de cége telephelye, épülete is biztonságban lesz. Jóval kisebb esély lesz egy esetleges kialakuló tűznek.