Törökország tárt karokkal vár!

Törökország ezernyi meglepetést tartogat az oda utazók számára, így kár volna kihagyni. Egy valamiben biztos lehet, Törökország egy életre szóló élményt fog jelenteni és még hosszú ideig fogja emlegetni az ott átélt rengeteg élményt.

Törökország az egyik legizgalmasabb ország, ezt bátran ki merjük jelenteni. Aki nem csak egy szimpla tengerparti nyaralásra vágyik, hanem szeretne új tájakat, kultúrát, embereket megismerni, egy szóval fejest ugrani a kultúrába, annak érdemes ellátogatni Törökországba. Az egész ország egy fajta kettősséggel rendelkezik, ez pedig a fővárosra különösen jellemző. Törökországban a keresztény és iszlám vallás jól megfér egymás mellett, a turisták előszeretettel érkeznek ide a világ különböző pontjairól, hogy megtekintsék a különféle látványosságokat, ugyanis Törökország bővelkedik ezekben. Ha már Törökország, akkor Isztambult, az egykori Konstantinápolyt, mindenképp érdemes megtekinteni, hisz maga a megtestesült történelem és kultúra, amit legalább egyszer az életben látni kell!

Törökországban nem csak a városok, különösen a fentebb már említett Isztambul mutat kettősséget, hanem az egész ország. Egy része ugyanis Európában a másik része pedig Ázsiában fekszik. Ha a domborzatot nézzük, a síkság és a hegységek egyaránt jelen vannak. Így a hőmérsékletben is megjelenik a kettősség. A tengerparti részeken télen sincs hideg, míg a hegyek közt gyakran 0 fok alá süllyed a hőmérséklet. Ha szeretne ellátogatni Törökországba, akkor érdemes ellátogatni az invia.hu weboldalra, ahol számtalan utazási ajánlatot tud megtekinteni egy helyen. Ezenkívül Törökországról is bővebb információkat tudhat meg magáról az országról. Mi azt javasoljuk, hogy semmiképp se hagyja ki Törökországot!