Rendeljen kondenzációs gázkazán termékeket online!

A kondenzációs kazán hatékony kazántípus, amely ma a legtöbb otthonban megtalálható. A kazánok képesek összegyűjteni a tüzelőanyagok, például a gáz és az olaj elégetésével keletkező gázt, és képesek felhasználni a rendszerbe belépő víz melegítésére, így pénzt takarítanak meg és csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást.

Kondenzációs gázkazán várja önt is a ferencziepuletgepeszet.hu weboldalon, tehát ha ön is le szeretné cserélni kondenzációs kazánját, akkor keressen fel minket és itt mindent megtalál.  A kondenzációs kazán kondenzációs technológiát alkalmaz az általa termelt hő jobb kihasználása érdekében. Amikor egy tüzelőanyagot, például gázt vagy olajat eléget, a gázok a füstcsöveken keresztül szabadulnak fel. Egy nem kondenzációs kazánrendszerben ezek a gázok a légkörbe kerülnének, és fűtőpotenciájuk elveszne. A kondenzációs kazánban azonban a forró gázokat felfogják, és egy hőcserélőn keresztül visszavezetik a rendszerbe az úgynevezett primer körbe. A kazán típusától függően a primer kör ezután vagy a fűtőkörbe (radiátorok) vagy a használati melegvízbe továbbítja a hőt. A kombinált kazánban a meleg vizet leggyakrabban egy másodlagos hőcserélőn keresztül melegítik fel. A csak fűthető készüléken a használati meleg víz felmelegítése és tárolása egy tárolóban történik az ingatlanon belül.

A kondenzációs kazánok sokkal hatékonyabbak, mint a nem kondenzációs kazánok, az újabb modellek 90% feletti hatásfokot képesek elérni. A nem kondenzációs kazánok csak 70-80% közötti hatásfokot képesek elérni. Ennek eredményeként a kondenzációs kazánok sokkal költséghatékonyabbak, és évente több ezer forintot takaríthatnak meg a fűtési számlákon. Kevesebb egységnyi tüzelőanyag elégetésével és a lakás szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésével a kondenzációs kazán egy zöldebb megoldás is. Bővebb leírásért nézzen be még ma a ferencziepuletgepeszet.hu weboldalra.