Paleolit termékek – a zsírraktár helyett, válaszd inkább az éltető energiát

A paleolit étrendet követve számos olyan káros tényezőt kizárhatunk az életünkből, melyeket a szervezetünk nem tud kellőképpen feldolgozni és az egészségünkre is károsak. Így kizárhatjuk az életünkből a modern kori civilizációs betegségeket.

Paleolit termékek nagy része abból áll, melyet 2,5 millió évvel ezelőtt az a paleolit korban élő ősember is fogyasztott. A modern kori táplálkozás hibája abban rejlik, hogy nem figyelünk kellőképpen az egészségünkre és, hogy melyek azok az élelmiszerek melyeknek káros következményei lehetnek. A paleolit korban élő ember genetikája még 2,5 millió év elteltével is alig változott és szinte teljesen megegyezik a mai emberével. Az akkori ember még nem háziasította az állatokat, nem használta fel az állati eredetű tejet és készített tejtermékeket, nem ismerte a gabonát. Ez a rengeteg idő elteltével sem tudott alkalmazkodni a szervezetünk a modern kori táplálékokhoz, ezért is tartják úgy, hogy javasolt visszatérni az őseink táplálkozási szokásaihoz mivel a mai ételek károsan hatnak a szervezetünkre.

A paleolit korban élő ember nem ismerte a laktóz és lisztérzékenységet és nem tudta, hogy mi az a cukorbetegség. A paleolit étrend követése érdekében ki kell zárnunk a finomított szénhidrátokat, a zöldségek közül a hüvelyeseket, a növényi olajokat és a transz-zsírokat, a hozzáadott cukrot tartalmazó terméket és készételeket, melyek a fent említett alapanyagokból bármelyiket is tartalmazzák. A paleo és paleolit termékek fogyasztásával megőrizhetjük az egészségünket és ez által hosszabb életet élhetünk szeretteink körében. A minőséges és 100%-ban természetes alapanyagokat beszerezheti a www.nulife.hu weboldalon. Széles termék választékkal várjuk kedves vásárlóinkat.