Műfű lerakása óvodába, a biztonságos játéktérhez

Sportpálya kialakítása az óvodában, biztonságos műfű burkolattal is történhet. Így nem csak biztonságos, hanem gyönyörűen esztétikus környezetet is teremtünk a gyerekeknek.

Egy sportpálya, ahol megtanulhatják a foci, a tenisz, vagy a kézilabda alapjait, de számos más sportágba bevezethetjük őket egy biztos talajon. A gyerekekkel megszerettethetjük a sportot, ehhez viszont olyan eszközparkot előnyös kialakítani, ahol szívesen játszanak, és ahol biztonságban érzik magukat.Sajnos nagyon sok óvodában nincs tornaszoba. Az udvar viszont kialakítható úgy, hogy ott a gyerekek minden nap sportolni tudjanak. Ez az utánpótlás szempontjából mindenképpen pozitív. Minél hamarabb megszeretik a sportolást, annál jobb.

Műfű burkolatú pályán nem kell félniük a fájdalmas elesésektől, a balesetek száma itt leredukálható. Egy bölcsőde és óvoda ahol műfű van, a szülőknek is biztonságérzetet ad.

A műfű lerakása nem túl nehéz feladat.

Kell hozzá megfelelő mennyiségű műfű szőnyeg, műfű tüske, kétoldalas műfű ragasztó szalag, és ha a terület megköveteli, akkor műfű rétegrend is szükséges. A műfű betonra is letehető, ekkor még könnyebb dolgunk van, hiszen nem kell műfű rétegrend hozzá.

A műfű rétegrend azért szükséges, hogy elvezesse a csapadékot, ha esik az eső, illetve alapot ad a műfű szőnyeg rugalmasságának és tartósságának. Ez különböző méretű murva ágyazatból áll, pontosabban 3 méretű pormentes kavics kerül az ágyazatba. A műfű szőnyeg hátoldalán apró lyukak vannak, amin keresztül átfolyik a víz és a kavics ágyazat alatt elvezetődik. Így nem fog megállni a műfüvön a víz, hanem gyorsan megszárad, miután elállt az eső.
A műfű lerakása földre enélkül a tükör nélkül nem szakszerű. A műfű lerakása betonra azonban ezt nem követeli meg.

Műfű
Műfű

Az élethű műfű többféle szálhosszúságban létezik. Minél élethűbb, a műfű ár annál több, de óvodába nem fontos a leghosszabbat választani, elegendő a középkategória is. A maradék műfű pedig akár lábtörlőnek is felhasználható.

A műfű karbantartása nem kerül pénzbe. Nem úgy, mint az igazi fű nyírása és locsolása, a kiégett, kikopott helyeken az állandó fűmagozás, stb. Elég egy műfű seprű, amivel néha felfrissítjük a felületét és leseperjük róla a faleveleket.

Egy szép műfű szőnyeg mindenki napjait szebbé teszik az óvodában. Egész évben lenyűgöző zöld udvarban gyönyörködhetünk, ami még a szürke, ködös őszi és téli napokat is beragyogja.

A műfű árak miatt nem kell aggódni, hiszen nagyon sok akciós műfű, s pénztárcabarát áron dolgozó műfű telepítő cég van a piacon. Műfűvel biztonságot is teremtünk.