Mitől alakulhat ki merevedési zavar?

A férfiak körében talán a leginkább rettegett probléma a merevedési zavar, amely azonban az évek múlásával egyre többeket érint. A hormonháztartás megváltozásával nem csak a libidó csökken, de a merevedéssel kapcsolatban is számos kellemetlennek vélt helyzet alakulhat ki.

A merevedési zavar kezelése kapcsán érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni, hiszen a megfelelő andrológus segítségével feltárhatóak a háttérben levő okok, s így a helyzet is megoldódhat. Alapvetően elmondható, hogy már akár negyven éves kor alatt is előfordulhat merevedési zavar, de a 40 és 70 év közötti férfiaknak már több mint felét érinti a gond. Hogy ez a merevedés létrejöttében, időtartamában mutatkozik-e meg, az személyfüggő. Szervi és pszichés eredetű zavarokról is beszélhetünk, melyek sajnos gyakran keverednek egymással, és egyfajta ördögi körként nehezítik meg a gondmentes szexuális életet.

A merevedés kapcsán tapasztalt rendellenességek sok esetben hormonális vagy érrendszeri eredetűek, de nem ritka, hogy idegrendszeri problémákra vezethetőek vissza. Egyes gyógyszerek, például vérnyomáscsökkentők és nyugtatók is állhatnak a háttérben, és sajnos a legtöbb esetben együtt jár a helyzet depressziós, szorongásos tünetekkel. A betegségnek akár párkapcsolati gondok is lehetnek a kiváltói, így a szakember felkeresése során mind a szervi, mind a lelki hátteret vizsgálni kell. A fájdalommentes arteriográf vizsgálat és a pénis color Doppler vizsgálat segítségével kimutatható, ha bármilyen szervi okról van szó. A Belvárosi Orvosi Centrumban tapasztalt szakemberek várják a betegeket, akik tudásuk legjavát nyújtják annak érdekében, hogy hamarosan ismét zökkenőmentes legyen a szexuális élet. Forduljon hozzánk bizalommal, és kérjen időpontot szakrendelésünkre!