Mit lehet tenni, ha elsavasodik a szervezet?

Az elsavasodott szervezet komoly problémát jelent, ráadásul ma már a lakosság jelentős részét érinti. Nem túlzás kijelenteni, hogy a szervezet elsavasodása manapság népbetegségnek számít. Ennek hátterében a stressz, a környezetszennyezés áll, valamint a legfőbb ludas a táplálkozási szokások megváltozása.

Elsavasodott szervezet manapság általános problémának számít, hiszen a lakosság jelentős részét érinti. Az elsavasodás komoly probléma, azonban azt érdemes tudni, hogy a szervezet sav-bázis egyensúlyának nem része a gyomor savtermelése. A szervezet sav-bázis egyensúlyának központjában a szervezet folyadéktereinek vegyhatása, vagyis pH értéke áll. A szervezet sav-bázis egyensúlya ez nagyon érzékeny rendszer, amely, ha felborul, akkor az megnehezíti az enzimek megfelelő működését. Ha arra gyanakszik, hogy szervezete elsavasodott, akkor célszerű egy indikátorpapír segítségével lemérni a vizelet pH szintjét. Ezt akár otthoni körülmények közt is könnyedén el lehet végezni. Az ideális érték 7, azonban a 6,5 és a 6,8 közti érték is megfelelő. A szervezet elsavasodásának legjellemzőbb okai a túlzott savképző italok és ételek fogyasztása, a stressz, a dohányzás és a mozgáshiány.

Az elsavasodott szervezet esetében nagyon hasznos a lúgosítás. Érdemes lúgosító élelmiszereket fogyasztani, illetve csökkenteni a fentebb említett savasodást okozó tényezőket. A lúgosító élelmiszerek közé tartoznak a gyümölcsök, zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonafélék, a tojássárga, valamint a borsó és a zöldbab. Ezenkívül érdemes sportolni, egy héten többször testmozgást végezni. Sokat segíthet még a gyógynövény teák, a limonádé és a tisztított víz fogyasztása. Ha bővebb információkat szeretne megtudni, akkor látogasson el a wellnetviztisztito.hu webáruházba!