Mit kell tenni, ha klaffog a foga?

Abban az esetben, ha megvan minden foga és nincs szüksége fix all-on-4 fogsorra, akkor nem is kell tovább olvasnia, hiszen ez a cikk nem feltétlenül Önnek szól. Ha viszont küzd a fent említett problémákkal és az úgy nevezett klaffogást is tapasztalta, akkor mindenképp olvasson tovább!

Ha Ön is tapasztalta már a klaffogó fogsor jelenségét, akkor kattintson ide és tudjon meg többet! Szeretnénk megosztani Önnel egy történetet egy hetvenhárom éves nyugdíjas néniről, aki kivehető fogsorral rendelkezik. Sajnos ő megtapasztalta, milyen az, amikor a kivehető fogsor számos probléma forrása. A fogsor rágáskor fájdalmat okozott, majd klaffogni kezdett beszéd közben, sőt annyira lecsúszott beszéd közben, hogy kis híján ki is esett a szájából. Érthető, hogy a néni teljesen elkeseredett. A kivehető fogsor, fogak nélkül a lapos csonton nem sok kapaszkodót talál, ez tény, így nem igazán lehet a fogorvosra, a korra vagy a fogsorra haragudni. Ugyanakkor tény, hogy egy ügyes fogorvos-technikus páros ebből a helyzetből is képes a legtöbbet kihozni. A gyógyszergyártó cégek kiváló fogsorragasztókat ajánlanak, ugyanakkor sokszor ez sem elegendő.

A mini fogimplantátumok ugyan nem adják vissza azt az érzést, mintha az eredeti fogai a helyén lennének, azonban a fogsornak nagy segítséget jelentenek. A mini fogimplantátumok azok számára készültek, akik elvesztették az összes fogukat és emiatt kivehető fogpótlást viselnek. A mini fogimplantátumok nagy előnye, hogy a műfogsor számára kapaszkodót jelentenek, így beszédkor és evéskor is sokkal stabilabbá válik a műfogsor. Ha új fogsor nem készül, abban az esetben is beültethetők a mini implantátumok. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a budapestdental.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is talál!