Mire jók az SSL tanúsítványok?

Ha egy webhelyet SSL-tanúsítvány véd, az URL-ben megjelenik a HTTPS mozaikszó (ami a HyperText Transfer Protocol Secure rövidítése). SSL-tanúsítvány nélkül csak a HTTP betűk jelennek meg – vagyis az S for Secure nélkül. Egy lakat ikon is megjelenik az URL címsorában. Ez bizalmat jelez, és megnyugvást a webhelyet látogatók számára.

SSL tanúsítványok elérhetők az awh.hu weboldalon, ezért ha erre lenne szüksége, érdemes benézni hozzánk. A webhelyeknek SSL-tanúsítványokra van szükségük a felhasználói adatok biztonságának megőrzéséhez, a webhely tulajdonjogának ellenőrzéséhez, a támadók megakadályozásához, hogy hamis verziót hozzanak létre a webhelyről, és bizalmat közvetítsenek a felhasználók felé. Ha egy webhely arra kéri a felhasználókat, hogy jelentkezzenek be, adjanak meg személyes adatokat, például hitelkártyaszámukat, vagy tekintsenek meg bizalmas információkat, például egészségügyi ellátásokat vagy pénzügyi információkat, akkor elengedhetetlen az adatok bizalmas kezelése. Az SSL-tanúsítványok segítenek megőrizni az online interakciók titkosságát, és biztosítják a felhasználókat arról, hogy a webhely hiteles, és biztonságosan megoszthatja vele a személyes adatokat.

A vállalkozások számára fontosabb az a tény, hogy egy HTTPS-webcímhez SSL-tanúsítvány szükséges. A HTTPS a HTTP biztonságos formája, ami azt jelenti, hogy a HTTPS webhelyek forgalmát SSL titkosítja. A legtöbb böngésző a HTTP-webhelyeket. Ez egyértelmű jelzést küld a felhasználóknak, hogy a webhely nem biztos, hogy megbízható – a HTTPS-re való átállásra ösztönzi azokat a vállalkozásokat, amelyek még nem tették ezt meg. További részletekért és SSL tanúsítványokért keresse fel az awh.hu weboldalt, és itt mindent megtalál ennek a fontosságáról is.