Milyen irodai szőnyeg való a munkahelyekre?

Az irodai szőnyegek puhaságukkal és megjelenésükkel emelik a helyiség komfortérzetét és esztétikusságát is.

Az irodai szőnyeg két típusban ismeretes. Irodai darabszőnyeg és irodai padlószőnyeg. Az irodai padlószőnyeg minden munkahelyet szerethetővé varázsol. Kezd divatba jönni egy harmadik verzió, ami nem más, mint a műfű. Amerikában már eléggé elterjedt az irodai műfű, amin nem csodálkozunk mi európaiak sem, hiszen a zöld gyep látványa lenyűgözően hat mindenkire. A műfű nem csak kültérre telepíthető könnyedén, hanem beltérben is nagyon egyszerűen és gyorsan burkolhatunk vele. Az iroda napi szintű használatával sem problémás a műfű szőnyeg, ugyanis könnyen takarítható porszívóval. Igazán különleges látványt varázsolunk vele az irodában.

Térjünk vissza a kissé szokványosabb irodai szőnyegekhez. A natúr, természetes szizál szőnyeg is népszerű. Ez a szőnyeg is erős, strapabíró, hosszú évekig használható. A görgőkerekes irodai székek alatt is alkalmazható az irodai szizál szőnyeg, melyből letehetünk fix méretű darabszőnyeget is és padlószőnyeget is. A natúr barna színű irodai szizál szőnyeghez szerezzünk be az irodába néhány szép zöld növényt, melyek kettőse nagyon jó hatással van közérzetünkre és a munka is könnyedebben megy majd.

Egy szőnyeggel ellátott iroda több szempontból is jobb, mint a sima hidegburkolatos iroda. Az irodai padlószőnyeg tompítja a lépészajokat, jó hőszigetelő, melegebb van tőle télen az irodában, nyáron pedig nyugodtan lerúghatjuk magunkról a cipőinket és puha felületen, légiesen kényelmesen járhatunk.

Irodai szőnyeg
Irodai szőnyeg

Bizonyára sok irodában megfordultunk már életünk során. Sajnos a legtöbb esetben azt tapasztalhattuk, hogy nagyon ridegek és barátságtalanok, ahonnan mihamarabb távozni szeretnénk. Pedig nem is kell hozzá sok minden és máris komfortos, jó érzésű munkahelyet, irodát varázsolhatnánk mindenhol. Ehhez csupán egy kellemes színű irodai szőnyeg, kellemes barna színű irodai bútor, néhány növény és néhány vidám kép kell a falra.

A megfelelő irodai szőnyeg választásával növelhetjük a jó kedvet, hiszen egy szőnyeg mindig barátságos, meghitt, komfortos környezetet teremt minden helyiségbe.

Az irodai szőnyeg akkor jó, ha vastag, mégis rövid szálú, mint az ipari filc, vagy a szizál szőnyeg. Ezek könnyen takaríthatóak vizes- és száraz takarítógéppel is. A barna mindenhová jó választás, ettől melegebb hatású és barátságosabb szín az irodákba aligha létezik.

Legyen minden iroda nyugodt és barátságos. Szőnyeget minden irodába!