Milyen előnyei vannak a SUPERflex előszigetelt távhővezetéknek?

A rugalmas csövek előnye, hogy csökkentik a meghibásodás esélyének kockázatát, valamint a csöveket normál üzemi állapotban tartják élettartamuk során, ellenőrzési, kockázat-kozisztens, javítási és karbantartási stratégiáknak köszönhetően. A SUPERflex csövek tökéletesen megfelelnek ezeknek az előírásoknak!

A SUPERflex hajlékony csövekről ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! Az összetett felépítésnek köszönhetően a SUPERflex csövek igazán rugalmasak. A rendszerkiválasztás fontos szempontjává válik, amikor sor kerül a meghibásodás kockázatának csökkentésére. A rugalmas csövek alkalmazásának oka a kompozit szerkezet, mely nagy merevséggel ötvözi a spirális acél páncélrétegeket. Ezáltal a folyadék integritásának biztosításához szilárdságot és alacsony merevségű polimer tömítő rétegeket biztosít. Ennek köszönhetően az ilyen típusú csövek hajlítási merevsége alacsony az axiális húzómerevséghez képest, ami által sokkal kisebb görbületi sugarat tesz lehetővé, mint az azonos nyomáscsökkentő képességű homogén cső.

A rugalmas cső számára ez a sajátos szerkezet számos előnyt biztosít más típusú csővezetékekkel szemben, amik egyáltalán nem rugalmasak. A hajlékony csövekre a csövet a különböző anyagokból álló rétegek összetett felépítése jellemző, amely nagy amplitúdójú lehajlásokat tesz lehetővé, mindezt pedig a csőre gyakorolt káros hatások nélkül. Véleményünk szerint a SUPERflex csővezetékeket mindenképp érdemes kipróbálni, különösen, ha rugalmas csőre van szükség. Biztos lehet benne, hogy a SUPERflex cső minden igénynek megfelel.  A csőtest jellemzően kompozit szerkezetként van felépítve, amely fémes, illetve polimer rétegekből áll. Bővebb információkért látogasson el a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalra!