Miért jó a tálaló bogrács?

Ha a magyar gasztronómiáról van szó, akkor biztosan szóba kerül a bogrács. Egykor a bogrács cserépedényből készült és ennek megfelelően cseréptálakból fogyasztották el az ételeket. Ma már zománcozott bográcsokban készül az étel, így a tálaló bográcsok zománcozott fémből vagy rézből készülnek.

Tálaló bogrács használata több szempontból is előnyös. A legtöbb magyar háztartás rendelkezik bográccsal. A nyarak jellemzően elképzelhetetlenek egy jó bográcsozás nélkül. Elvégre a babgulyás, a halászlé és a paprikás krumpli a bográcsban készítve a legfinomabb. A bogrács nagy mértékben kötődik a magyar néphez, pontosabban a nomád lovas kultúrához. A szabadban való főzés legpraktikusabb és legjobb módja a bográcsban való főzés. Ahogy beköszön a jó idő, előkerülnek a bográcsok és a kertekben illatoznak a finomabbnál-finomabb falatok. A bogrács őse a cserép üst, melyben a honfoglaló magyarok készítették ételeiket, illetve ők hozták be a Kárpát-medencébe. A cserépbográcsokat a késő középkorban felváltották a fémbográcsok. Sokáig rézüstöket is használtak az emberek, azonban a tizennyolcadik század közepétől az öntöttvas bográcsok terjedtek el. Érdekesség, hogy ma már számos különféle típusú bogrács kapható, melyek mind más-más ételek elkészítésére lettek kifejlesztve.

A tálaló bogrács megvásárolható önmagában, de akár szettben is, például bográcsállvánnyal. A tálaló bogrács némileg kisebb, mint a rendes bogrács, amiben az étel készül, hiszen nem a főzés a funkciója, hanem az étel tálalása. A tálaló bográcsból sokkal kényelmesebben lehet az ételeket kínálni, ráadásul igazán esztétikus is. Ha szeretne bővebben tájékozódni a tálaló bogrács kapcsán, esetleg megtekintené a széleskörű, minőségi kínálatot, akkor látogasson el a konyhamuhely.hu webáruházba!