Mi is az a bártender munka?

Kétségtelen, hogy a vendég-látóipari munkák, mint a felszolgálói és a szakács munka a virágkorukat élik, de sokszor találkozhatunk a bártender kifejezéssel, melyet elsőre talán nem biztos, hogy megértünk, pedig a mobilizációnak köszönhetően egyre nagyobb szükség mutatkozik az ilyen pozíció betöltésére.

A bártender munka kiváló lehetőség azok számára, akik referenciákat szeretnének gyűjteni. A bártender munkát végző személyeknek ugyanis megadatik, hogy híres és igényes helyeken vállaljanak munkát, mint a 4-5 csillagos fővárosi szállodák és a különféle első osztályú éttermek. Emellett ezek a rendezvények lehetnek mind házon belüliek, mind pedig házon kívüliek, mint például a múzeumok, a parlament és a nagykövetségek.

A bártender munkát végző felettese a bárfelszolgálónak, így segít neki a koktélok készítésénél, valamint az italok ajánlása, a rendelésfelvétel és a megrendelt italok felszolgálása is az ő feladatát képezik. Ebből egyértelműen kiviláglik, a tapasztaltabb bárfelszolgáló segíti a bártender munkáját, így, együttesen, a bártender és a bárfelszolgáló a barteam részeit képezik.

A bártender munkát több helyszínen lehet végezni, akárcsak a bárfelszolgálóit, úgy, mint a szállodák és hotelok bárjai, de ide tartoznak mindazok a helyiségek is, ahol italszervírozás történik, mint például a wellness részlegek. Aki pedig szorgalmasan végzi a bártender munkát, és elégedettek vele, az a karrier csúcsaként eljuthat óceánjáró luxus vagy folyami hajókra is. Amennyiben felkeltette az érdeklődésed a bártender munka, valamint szívesen ki is próbálnád, de előtte még szeretnél bővebben is tájékozódni az ügyben, keresd fel bátran a kolcsonpincer.hu internetes oldalát, ahol minden, a bártender munkához kapcsolódó dolgot megtudhatsz.