Lótakarmány alacsony áron az interneten!

Egyes lovak könnyebben takarmányozhatók, és kevesebb tápanyagot igényelnek, mint mások. Más lovakat nagyon nehéz etetni, és különös figyelmet igényelnek. Fontos tudni, hogyan etesse lovat, és gondoskodjon arról, hogy minden szükséges tápanyagot megkapjon.

Lótakarmány a lehető legjobb áron várja a gravetti.hu weboldalon, éppen ezért megéri benézni hozzánk, ha önnek is szüksége lenne minőségi lótakarmányra. A ló gyomor-bél traktusának (GI) megértése kritikus fontosságú a ló egészségének megőrzéséhez és az olyan állapotok megelőzéséhez, mint a laminitisz. Javasoljuk, hogy az étrendben a testtömeg legalább 1 százaléka legyen szálastakarmány, például széna, szalma stb. Egy 1100 kilós lóhoz például legalább 11 kiló szálastakarmány szükséges. Az is fontos, hogy a lovakat ne etessük túl a gabonával, mert ez emésztési zavarokat, például kólikát okozhat. Ha túl sok gabonát adunk, annak nagy része a vékonybélben emésztődik. A maradék a hátsó bélbe ömlik, ahol a mikrobák gyorsan megemésztik, nagy mennyiségű gázt és savat, valamint endotoxint termelve, amelyek mindegyike kellemetlen érzést, kólikát és bizonyos esetekben laminitist okozhat. Javasoljuk, hogy a lovak testtömegük 1 százalékánál többet ne használjunk gabonaforrásból.

Ezenkívül a lovaknak folyamatosan sok friss, tiszta vízhez kell jutniuk ahhoz, hogy a bélrendszer normálisan működjön. A ló GI traktusa kényes rendszer. A takarmányokat nem csak azért kell kiválasztani, hogy megfeleljenek az állat táplálkozási igényeinek, és hogy kompatibilisek a ló bélrendszerével. A szénában vagy fűben található szálastakarmány a ló táplálékának nagy része. A fű vagy lucerna széna, vagy a kettő kombinációja jó szálastakarmányforrás. A fűszéna rost- és szárazanyag-tartalma általában magasabb, mint a lucerna, de a lucerna fehérje-, energia-, vitamin- és kalciumtartalma magasabb lehet. Bővebb leírásért megéri benézni a gravetti.hu weboldalra.