Lázcsillapító hatású termékek a gyogyline.hu webáruházban

A láz egyáltalán nem rossz dolog, mivel a megemelkedett testhőmérséklet hozzájárul a szervezet védekezőképességéhez. Ugyanakkor bizonyos hőfok elérése után a láz komoly károkat okoz, így szükség lehet lázcsillapításra.

Lázcsillapító – Ahhoz, hogy hatékony lázcsillapításról lehessen beszélni, először arról kell beszélni, hogy mikortól nevezhetjük a lázat láznak. Ha a hónaljban mérjük a testhőmérsékletet, akkor 38-39 Celsius foknál beszélhetünk mérsékelt lázról, 39 Celsius fok feletti érték esetében pedig magas lázról van szó. Abban az esetben, ha az értéket a végbélben mérjük, akkor 38 és fél, valamint 39 és fél Celsius fok között mérsékelt lázról, magas lázról pedig ezen értékek fölött van szó. A testhőmérséklet kapcsán azt is ki kell emelni, hogy a testhőmérséklet napközben eltérő lehet, ugyanis reggel a legalacsonyabb, míg a délutáni órákban körülbelül négy és hat óra közt a legmagasabb. Nem csak egészségesen, hanem betegen is ingadozik a test hőmérséklete a nap folyamán, ezért ezt figyelembe kell venni. Fontos tisztában lenni vele, hogy csak akkor van szükség lázcsillapításra, ha a beteg közérzete ezt mindenáron megköveteli, nem kell mindenáron lejjebb vinni a testhőt.

A láz kialakulása mögött nagyon sok ok állhat. Például oltás beadása, bizonyos gyógyszerek szedése, vírusos vagy bakteriális fertőzés, gomba vagy parazita, azonban olykor nagyon egyszerű magyarázat áll a megemelkedett testhőmérséklet mögött, például a nyári hónapokban a napszúrás. Különösen az idős, gyengélkedő betegek, valamint kisgyermekek esetében fontos a láz csökkentése. Fontos, hogy gyermekek számára a szalicilsav tartalmú szerek alkalmazása nem ajánlott tíz éves kor alatt. Bővebb információkat és a termékeket a gyogyline.hu webáruházban találja!