Jelen levő 10w30 viszkozitású termék választék

A betűk és számok rejtélyes kombinációit mindenhol látja a motorolajos palackokon. Mit jelentenek? Megfejtésükhöz meg kell értenie a viszkozitást. A viszkozitás azt méri, hogy a motorolaj mennyire képes ellenállni az áramlásnak. Más szóval, ha felborít egy motorolajos palackot, a kiömlés sebessége jelzi annak viszkozitását. Minél viszkózusabb, annál lassabban mozog.

Az alkatreszek.hu-n jelen levő 10w30 viszkozitású termék várja kedvezményes árakkal, tehát itt az ideje hogy benézzen hozzánk ha ilyen viszkozitású olajat keres. A járművében használt ajánlott többviszkozitású olaj általában egész évben jó, mert képes reagálni egy hőmérsékleti tartományra. Ezért két számot lát a legtöbb olajon. Például: 10W30. Ez azt jelenti, hogy a viszkozitás 10W, ha a motor hideg, és 30, amikor a motor forró. Az alacsony viszkozitás hideg hőmérsékletre jó, mert az olaj vékonyabb. A vékonyabb motorolaj könnyebben áramlik és gyorsan mozog. Amikor újra beindítja a hideg motort, a motorolajnak fel kell jutnia a motor tetejére, ahol visszafolyik. Mivel a motorolaj létfontosságú a motor kenése szempontjából, gyorsan kell mozognia, és az alacsony viszkozitás segíti ezt.

Amikor a motor felmelegszik, a magasabb viszkozitás azt jelenti, hogy a motorolaj nem vékonyodik túlságosan, és az alkatrészeket olajfólia választja el egymástól. Tehát a motorolaj mindig finom egyensúlyt tart fenn: hideg motor esetén jól kell folynia, ugyanakkor magasabb hőmérsékleten is elegendő tartása kell legyen ahhoz, hogy a fém alkatrészeket kenje és elválassza. Annak megállapításához, hogy a motorolaj minősége megfelel-e a gépjárműnek, olvassa el a gépkocsi használati útmutatójában. További részletekért pedig nézzen be az alkatreszek.hu weboldalra, és itt elérhetőségeinket is megtekintheti.