Hogyan kell ablaktörlőt cserélni?

Mindannyian tudjuk, hogy egy autóban időnként sajnos elromlanak alkatrészek, amelyeket ki kell cserélni. Egy autónak vannak olyan részei, amelyeket könnyen ki lehet cserélni. Sok esetben hasznos és költséghatékony megoldást jelenthet, ha saját magunk tudnunk elvégezni néhány feladatot, megoldani az autóval kapcsolatosan felmerülő problémákat. Ilyen lehet például egy ablaktörlő kicserélése.

Hogyan kell ablaktörlőt cserélni? Egy ablaktörlő kicserélése nem bonyolult és sokszor hasznos lehet, ha tudjuk, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Az ablaktörlőket a szélvédőn körülbelül egy évente ajánlatos cserélni. Új ablaktörlő vásárlásnál nagyon fontos, hogy olyan modellt válasszunk, amelyik tökéletesen megfelel a saját autónk típusához, ugyanis nem minden ablaktörlő egyforma. A csomagban általában benne vannak a szükséges tartozékok, a műanyag csatlakozók (ezek kapcsolják össze az ablaktörlőket a karral) és a csavarok. Miután minden megvan, a legelső dolog, hogy egyenes úton parkoljuk le az autót, ahol nincsenek zavaró tényezők (forgalom, stb.).

Ezután meg kell fogni az ablaktörlő karját és a szélvédőre merőlegesen lehúzni a szélvédőtől. A középső csatlakozó közelében le kell nyomni a rögzítőfület, majd meg kell lazítani azt (ha nem megy könnyen, akkor ajánlatos csavarhúzót használni). Miután ez kész, le kell húzni a régi ablaktörlőt a karról, majd a kar tetejére kell csúsztatni a fémrudakat. Ezután be kell illeszteni az újakat a helyükre. Hogyha minden tökéletesen illeszkedik, akkor be is lehet szerelni az ablaktörlőket a karba. Utolsó lépésként le kell ellenőrizni, hogy jól működik-e. Ha nincs csúszás akkor jól végeztük el a feladatot. Válassza a költséghatékonyabb megoldást és cserélje ki Ön is saját maga az autója ablaktörlőit ahelyett, hogy szervizbe vinné. További információk a  ka-autoszerviz.hu weboldalon!