Hogyan érdemes használni a parajdi sót?

A parajdi só híre mára szinte mindenkihez eljutott, ismerős lehet a név, és többeknek van némi elképzelésük arról, hogy mire is jó a parajdi só. De a biztonság kedvéért vegyük sorra, mi mindenre lehet használni a parajdi sót.

Mivel alapvetően egy természetes úton bányászott sóról beszélünk, így a só elsődleges funkcióját, azaz az ízesítést tökéletesen ellátja. Színe ugyan nem hófehér, mint ahogy más natúr sók is színesek, gondoljunk csak a legismertebb Himalája só narancsos-rózsaszínes árnyalataira, de ez semmit nem változtat az élvezeti értékén…

Tehát bátran használjuk a konyhánkban, tegyük egészségesebbé az ételeinket parajdi sóval. Sőt, akár alkalmazzuk sós ivókúránkhoz.

A parajdi sók tökéletesen használhatók külsőleg, hiszen bőrön keresztül is táplál, nem is beszélve az iszaptartalmáról, ami által még jobb a hatás. A külsőleg történő alkalmazásnak számtalan formája lehetséges, az egyszerű sófürdőtől a fürdőbombás, sószappanos fürdőzésig, tisztálkodásig…engedjük meg néha magunknak a hosszabb kényeztetést, pihenjünk a fürdőkádban miközben még a só jótékony hatását is kihasználjuk.

Parajdi sókincsek
Parajdi sókincsek

A só kristályszerkezete miatt azonban a parajdi sóval finoman kell bánni, hiszen a bőrre dörzsölve akár kellemetlen érzésünk is lehet.

A harmadik nagy alkalmazási terület az inhalálás/párologtatás, amit nevezhetnénk akár belsőleges használatnak is, hiszen belélegezzük a sót. Legegyszerűbb változata a sópárnával való alvás, de sólámpa használata vagy inhalátorba/párologtatóba történő alkalmazása is hasonlóan jótékony hatással van a szervezetünkre. Nagyobb szállodákban találkozhatunk sószobákkal, de otthoni használatra akár mobil sófalakat is vásárolhatunk.

Összefoglalva külsőleg és belsőleg minden szervünkre jótékony hatást gyakorol a parajdi só, bátran használjuk tehát!