Házi praktikák dugulás ellen!

Sokaknak ismerős lehet az a szituáció, amikor eldugul a lefolyó a lakásban a mosogatóban, vagy például a kádban. Nem minden dugulás egyforma és ezért vannak olyanok, amiket akár házi praktikákkal bárki meg tud oldani, szerelő segítsége nélkül.

Minőségi és egyszerű házi praktikák eldugulás ellen! Dugulás esetén a legjobb megoldás, ha szakember segítségét kéjük. De mielőtt szerelőt hívnánk, azelőtt még van néhány házi praktika, amiket bárki kipróbálhat. Ezek a praktikák nem biztos, hogy működni fognak, de mindenképp megérnek egy próbálkozást. Első lépésként oda kell figyelni arra, hogy a lefolyócsöveket időről időre kitisztítsuk, mivel ezzel megelőzhető a dugulás, illetve eltávolíthatóak a lerakódások. A szódabikarbóna használata is nagyon hasznos lehet, mivel tökéletes vízkő ellen és emellett elengedhetetlen a lefolyócsövek karbantartásához is. Egy kisebb dugulást pedig sokszor elháríthat. Az ecet-szódabikarbóna kombinációja szintén nagy segítség lehet, főleg, ha a lefolyóból áradó kellemetlen szagokat szeretnénk megszüntetni.

Ha a kád lefolyója van eldugulva, akkor öntsünk egy tölcséren keresztül a keverékből és miután a habzás alábbhagy, akkor öntsünk forró vizet a lefolyóba. Talán furcsán hangzik, de a sütőpor is segíthet. Egy pohárral kell a lefolyóba szórni belőle, majd ecetet kell önteni rá. Az egyszerű konyhasó is elháríthatja a dugulást. Ebből félpohárnyit kell a lefolyóba szórni, majd két pohár forró ecetet kell ráönteni. Ezek után le kell öblíteni forró, majd hideg vízzel. Ezek a házi praktikák több szempontból is jó megoldást jelenthetnek. Elsősorban nagyon olcsók a hozzájuk szükséges alapanyagok, és legtöbbjük minden háztartásban megtalálhatók. Hogyha azonban tényleg egy nagyobb dugulásról van szó akkor, hívjon tapasztalt szerelőt a +36 20 366 80 67-es telefonszámon.