Fertőtlenítés ózonnal 0-24 órában jó áron!

Az ózon rendkívül sokoldalú és erőteljes fertőtlenítőszer, bár a helyszínen történő előállítás szükségessége drágává teszi az olyan alternatívákhoz képest, mint a klórozás vagy az UV. Először 1893 -ban használták ivóvíz fertőtlenítésére, 1920-ra pedig az egész kontinentális Európában használt fő vízfertőtlenítési eljárásként hozták létre.

Fertőtlenítés ózonnal 0-24 órában az ozonbiztos.hu weboldalon érhető el, tehát itt a helye nálunk ha ön is igényelné az ózonos fertőtlenítést kedvező áron. A klór olcsósága és a maradék fertőtlenítési képesség hiánya azt eredményezte, hogy a hetvenes évekre csaknem általánosan helyettesítették klórozással. Azonban a mikró szennyező anyagok vízben, főként meszticidében és gyógyszerekben való jelenléte, valamint a halogénezett fertőtlenítési melléktermékek, például a klórozás során képződő trihalometánok számának növekedése új érdeklődést váltott ki a szerves vegyületek és kórokozók oxidációjára irányuló ózonozás iránt. Az a képessége, hogy sokféle szerves és szervetlen vegyületet oxidál, jelentős többletértéket biztosít az üzemeltetőknek, különösen a szerves nyomelemekre, például peszticidekre és klórból származó fertőtlenítési melléktermékekre vonatkozó szigorúbb előírások tekintetében. Az ózon maga is számos fertőtlenítő mellékterméket, köztük brómot tud előállítani.

Az ózonozás reneszánszát éli, különösen az olyan felszíni ellátmányok esetében, amelyek lefolyási szennyeződéstől szenvednek. Különösen hatékony a protozoon kórokozók cisztái és oocisztái ellen. Míg az ózon hatékony fertőtlenítőszer minden vízzel terjedő kórokozó ellen, azt általában alacsony szintű klórozás követi, hogy biztosítsa a maradék fertőtlenítést, mivel a kezelt víz eljut az elosztóhálózaton a fogyasztóhoz. További részletekért és a szolgáltatásokért nézzen be az ozonbiztos.hu weboldalra.