Egyhangú falak? A fürdőszoba falfülke megoldja a problémát!

A ház nagy részén képekkel és egyéb díszekkel egyszerűen fel lehet dobni a falak egyhangúságát. A fürdőszobában viszont némileg nehezebb a helyzet. A falfülke egy olyan belsőépítészeti megoldás, mely megoldást jelenthet az üres falak egyhangúságára.

Fürdőszoba falfülke egy falon belül kialakított mélyedés, mely gyakorlatilag egy falba süllyesztett polc. Nem csupán díszítésre, hanem akár pakolásra is kiválóan alkalmas, így esztétikai és praktikus célokból is kiváló választás. A jó hír az, hogy még csak egy vastagabb falra, vagyis főfalra sem feltétlenül van szükség, hogy a mélyedét ki lehessen alakítani. Akár egy válaszfal is tökéletesen megfelel a célra. Az viszont kétségkívül igaz, hogy egy főfalban sokkal mélyebb süllyesztett polc alakítható ki, mint egy válaszfal esetében. Körülbelül nyolc-tíz centiméteres mélység már tökéletesen alkalmas a tisztálkodószerek és egyéb pipere cuccok elhelyezésére. Ez a mélység a falak kivésése által érhető el. Ugyanakkor nagyon vigyázni kell, hogy a fal ne lyukadjon át a másik oldalon. Ennek kivédése érdekében hasznos lehet, ha a vékony válaszfalhoz egy újabb réteget építünk hozzá és úgy alakítjuk ki a mélyedéseket.

A kád végében vagy az oldalfalnál is létrehozható egy jól megvilágított, stílusos falfülke. Ezekkel a megoldásokkal igazán egyedi belsőépítészeti alternatívák hozhatók létre, melyek rendkívül látványossá teszik a fürdőszobát. A falfülke ötletek terén bőven van miből inspirálódni, hiszen rengeteg lehetőség áll rendelkezésre. Egy kis kreatív látásmód nagyon sokat segíthet az esztétikus tárolóhelyek kialakításában és az enteriőr különleges hangulatának fokozásában. A fentebb már említett falfülke világítás pedig csak tovább fokozza a hatást. A fürdőszoba-felújítás-boys.hu weboldalon még több hasznos információ található!