Az irodai padlószőnyeg fontos a produktív és esztétikus munkahelyekhez

Fontos a munkahelyi környezet? Persze hogy az! Egyáltalán nem mindegy milyen miliőben töltjük el a napot, hiszen az hatással van a teljesítményre is.

A munkahelyi környezet fontos, hiszen szinte az egész napunkat ott töltjük, amikor dolgozunk. Egy rideg, barátságtalan helyen ki dolgozna szívesen? Az irodai padlószőnyeg színe és minősége, a falak színe, a bútorok hangulata mind meghatározzák a munkahely végleges arculatát. Szerencsére sok minden van segítségünkre, ha a tökéletes iroda megalkotása a cél.

Az irodai padlószőnyeg (szőnyegpadló) például nagyon kedvelt padlóburkolat. Sokkal melegebb hatást érünk el vele, mint a hidegburkolatokkal. Csendesebb a járás rajta, mint a laminált padlón, ezért a nagy koncentrációt igénylő irodákba mindenképp jobb választás.
A padlószőnyeggel más a hőérzetünk, hiszen nagyon jó zajszigetelő, és ami még előnyére válik, hogy faltól-falig, bármilyen formára vágható. Így az iroda teljes egészében egy kellemes, puha járófelületű, nyugalmas közérzetű helyiség lesz.

Gondoltad volna? A padlószőnyeg kíméli az ízületeket is.

Hosszú távon a kemény padló nem tesz jót az ízületeknek. A puha padlószőnyeg rugalmassága miatt viszont lágyítja és csillapítja a nyomást.

Tévhit, hogy a padlószőnyeg allergiát okoz. Nem a padlószőnyeg, hanem a helyiségben felgyülemlett por felelős az allergiáért. A mai technológiával gyártott, innovatív padlószőnyegek kimondottan antiellergén anyagúak. Ez azt jelenti, hogy a modern padlószőnyeg portaszító bevonatos szálai kilökik magukból a port, ami felelős lehet az allergiás tünetekért.
Nem tapadnak meg a szálak között a poratkák, hanem könnyen eltávolíthatóak. Folyamatos porszívózással és szőnyeg tisztítással elkerülhetőek tehát a kellemetlen allergiás tünetek.

Padlószőnyeg

Az irodai szőnyeg következő pozitívumai:

  • Az innovatív polipropilén (PP) padlószőnyeg ellenáll a nagy igénybevételnek is. A nagy forgalom és az irodai székek sem fognak ki rajta, hosszú élettartamúak. Nagy kopásállóságuk miatt sokan választják ezt a megoldást a melegburkoláshoz.
  • Változatos színvilágban beszerezhető. Nagyon sok divatos szín közül válogathatunk, ha padlószőnyeget szeretnénk vásárolni. A komoly és univerzális antracitszürke padlószőnyeg, a vidám és élettel teli zöld padlószőnyeg, vagy a nőies, bájos rózsaszín padlószőnyeg is miénk lehet.

Rengeteg előnye van még az irodai szőnyegeknek és az irodai padlószőnyegeknek. Inspirálódj erre a linkre kattintva, ha komolyan érdekel a barátságos munkahelyi környezet megteremtése.