Az andropauza (férfi klimax) kivizsgálása

Ahogy korosodnak a férfiak, a hormonális működésük is nagyban megváltozik. Az andropauza, vagyis a férfi klimax első jelei lehet a szédülés, fejfájás, hőhullámok, memóriazavar, és gyakori lehet az álmatlanság is. Ezek a férfiak a tesztoszteron csökkenése miatt agresszívabbá és türelmetlenebbé válhatnak.

Az andropauza (férfi klimax) során az izomerő csökken, gyakori a kopaszodás és a fáradékonyság is. Mivel a tesztoszteron csökken, gyakrabban fordulnak elő érrendszeri betegségek is. Ezek a férfiak nehezen kezelik a munkahelyi stresszt, valamint a konfliktusokat, és a családdal is türelmetlenebbek. Ez a férfi klimax viszont csak egy átmeneti állapot, hiszen kezelhető, és elérhető, hogy a férfi újra teljes legyen. Napjainkban kering egy olyan tévhit, miszerint az idős embereknek nincs szükségük szexuális kapcsolatra, pedig az idősödő korosztálynak is igenis szüksége van szexuális életre. Az időskorban levő szexuális élet segít megőrizni a fiatalságot, és a testsúly megtartásában is szerepe van. A szexuális zavarok tüneteit fokozhatják korábbi betegségek, és az ezekre szedett gyógyszerek is.

A férfi klimax kivizsgálása andropológussal való konzultációja alkalmával történik meg. Először is átbeszélik a szexuális szokásokat, majd prosztata problémák, vagy ejakulációs zavarok tüneteinek esetén laboros vizsgálat elvégzése, ezek után pedig a szakorvos fog majd javasolni egy megfelelő kezelést. Az andropauza kezelése négyféleképpen mehet végbe: gyógyszeres kezeléssel, injekciós kezeléssel, műtéti kezeléssel, valamint sugárkezeléssel, ha daganatról van szó. Az andropauzának, tüneteinek, és kezelési módjainak bővebb leírását megtalálhatja a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra kattintva, vagy forduljon kérdéseivel ügyfélszolgálatunkhoz az info@boc.hu e-mail címen.