Az a bizonyos szerelem

Minden ember számára fontos, hogy ne legyen egyedül a világban, hogy érezze, hogy szükség van rá, és hogy van kire számítania. Nem mindenki számára ugyanolyan fontos ez a dolog, azonban szinte mindenkinek szüksége van egy társa. Ez a bizonyos tár, a másik fél nagy hatást képes gyakorolni rá és nagyon fontos számára. A szerelem bizony az az érzés, amelyet előbb utóbb mindenki átél, megtapasztal élete során.

A szerelem, mint olyan egy annyira erős és mély érzés, ami sok mindenkit “elvakít”. A szerelem vak, szokták sokszor mondani, mivel egy olyan állapotba kerül miatta az ember, amiben csupán csak az az ember számít, akibe szerelmes. Ilyenkor gyakori az elfogultság, és az, hogy hajlamosak az emberek eltekinteni a másik fél hibáitól, esetleg negatívív viselkedésétől. Az, hogy ki mennyire mélyen él meg egy szerelmi kapcsolatot, az szintén változó, hiszen vannak, akikben nagyon erős ez az értés, és vannak, akikben kevésbé. Fontos azonban, hogy a szerelem viszonzott legyen és mindkét fél tápláljon szerelmet a másik iránt. Mivel hogyha ez nem történik meg, akkor az egyik félnek szenvedést, fájdalmat okoz az, hogy nem viszonozzák az érzéseit.

A szerelmet nagyon sokféleképpen meg lehet határozni, hiszen mindenki számára ugyanaz, de mégis más. Nincs két egyforma szerelmi kapcsolat, ahogy nem létezik két egyforma ember sem. Az egyik meghatározás szerint a szerelem egy erős vonzódás, nemi vonzalmon alapuló nagyon intenzív testi és lelki vonzalom, amely leginkább a szeretett személy iránti vágyakozásban, a hozzá való ragaszkodásban, illetve az ő eszményítésében és az érte való odaadásban nyilvánul meg. Ez valahol mind igaz, mivel egy általános meghatározásról van szó, amely többé-kevésbé összefoglalja a szerelem alatt megélt érzelmeket, érzéseket stb. A boldogsagmagazin.hu internetes magazin bővebben kifejti a témát!