Anyajegyszűrés Budapest belvárosában

Sajnos ez az a téma, melyre nem győzzük elégszer felhívni az emberek figyelmét, hogy vegyék sokkal komolyabb, hiszen számos betegséget vonhat magával.

Az anyajegyszűrés igen is fontos, hiszen csak ez által kerülhetjük el a melanomás megbetegedéseket, amelyek az elmúlt években ugrásszerűen növekedtek meg. Egy anyajegy megítélése akár egy szakember számára is nagy gyakorlatot és tapasztalatot követel és igényel. Ugyanis sokszor egy ártalmatlannak tűnő elváltozásról van szó, ám belülről sokkal több található. Sajnos nincs olyan speciális jel, amely kifejezetten csak a melanomára jellemző. Ezért is van az, hogy orvosok is több tényező együttes jelenlétét értékelik. Az anyajegyszűrés kifejezetten ajánlott, akkor, ha észleli valamelyik anyajegyének az elváltozását, illetve azt, hogy hirtelen növésnek indul. Továbbá, akkor is érdes figyelmet fordítani rá, ha nagyon sok anyajegye van a testén, pl. ha 100-nál több. Illetve, azok számára ajánlott a fokozott figyelem, akik világos bőrszínnel, és hajszínnel rendelkeznek, mint pl. szőke, vörös haj és kék szem, ugyanis nálunk sokkal előbb jelentkezhet melanoma.

Ráadásul, akkor is nagyon oda kell rá figyelnünk, ha a családban előfordult már egyenes ágon hasonló megbetegedés.   Amennyiben ilyen, vagy hasonló probléma áll fenn Önnél, akkor keressen fel bennünket a Centrumunkban, ahol magasan szakképzett orvosok várják a pácienseket előre egyeztetett időpont alapján. Minden további bővebb információ elérhető a belvarosiorvosicentrum.hu oldalára kattintva. További elérhetőségünk a +36 30 870 74 27, +36 30 372 68 32-es telefonszámokon. Vagy írhat még nekünk az info@boc.hu e-mail címre. Forduljon hozzánk bizalommal, hiszen mi azért vagyunk, hogy segítsünk!