A webfejlesztés folyamata lépésről-lépésre

A webfejlesztés egy igen csak átfogó folyamat, melynek megvannak a maga, sorjában következő lépései. Ezeket a lépéseket szép sorjában kell elvégezni, lehetőleg szakértőnek, hogy valóban a szükséges végeredményt kapja a megrendelő, amivel elégedett lehet, továbbá a célközönséget is elérje az eredmény.

A webfejlesztés folyamatáról itt tudhat meg többet! Azok, akik a webfejlesztés folyamatát még csak hírből hallották, tehát egyáltalán nem mozognak otthonosan a témában, valószínűleg nem igazán értik a szakértők által használt szakszavakat. Sőt, könnyen bele is zavarodhatnak ezekbe. Az első probléma az szokott lenni, hogy weboldal tervezésre vagy weboldal készítésre kell ajánlatot kérni, ugyanis a többségnek ez egyáltalán nem egyértelmű. Talán meglepően hangzik, de ezek a kifejezések, akárcsak az angol nyelvben, gyakorlatilag egy az egyben ugyanazt jelentik. Bármelyiket kifejezést használja, egy igazi profi tisztában lesz vele, hogy miről van szó. A webfejlesztés átfogó folyamata nem azzal kezdődik, hogy rögtön belecsapnak a munkába a szakértők, egyeztetnek az ügyféllel, tisztázzák az elvárásokat és összegyűjtik a szükséges információkat. Ha ez kimaradna, akkor könnyen rossz irányba indulhatna el a folyamat.

Ha minden szükséges információ össze van gyűjtve és a célok is pontos megfogalmazásra kerültek, akkor kezdődhet meg a munka, pontosabban annak is a tervezés része. A tervezés során végig figyelembe kell venni az ügyfél kérését, hogy a folyamat végén elégedett legyen. Gyakran hangzik el az UX mozaikszó, melynek jelentése User Experience, vagyis felhasználói élmény. Ugyanis ezt is végig szem előtt kell tartani. Ha szeretné látni a teljes folyamatot, akkor érdemes ellátogatni az atpszovegiras.hu weboldalra és tájékozódni! A weboldalon pontokba szedve megtalál minden fontos információt!