A ködfényszóró használatának feltételei

A KRESZ szerint csak azokban az esetekben tanácsolt ködfényszórót használni, amikor sűrű ködben, vagy hóesésben, esetleg sűrű esőben, vagy porfelhőben kell vezetnünk. Azonban sok más olyan eset is van, amikor szükségünk lehet a ködlámpára.

A ködfényszóró használatának feltételei azonban eléggé szigorúan szabályozzák ezeket a dolgokat, és nem hiába! Csak a felsorolt esetekben tanácsos azt használni, és akkor is nagyon kell vigyázni, hogy a szembe jövő autót ne vakítsuk el a fénnyel. Ugyanúgy, mint a hosszú fénynél, itt is nagyon esélyes, hogy a szembe jövő autóst zavarni fogja az éles fény, akár annyira is, hogy azon kívül semmit nem fog majd látni. Ez főleg akkor következik be, amikor tiszta a levegő. Ha a látási viszonyok jobbak, akkor sokkal zavaróbb lehet ez a fajta szembe jövő fénysugár, mint amikor a köd miatt szétszóródik. Viszont ha köd van, akkor mindenképpen be kell kapcsolni, hiszen a ködfényszóró lámpa második (és ugyanannyira lényeges) feladata, hogy láthatóvá tegye a járműt. Ezt meg lehet figyelni, amikor az ember autóba ül ködös időben és szembejön vele valaki, akinek fel van kapcsolva ez a lámpája.

Ilyeneket szerencsére szinte akármelyik autós üzletben, vagy szervizben be lehet szerezni. Viszont ha igazán minőségi darabra vágyik, amely hosszú idő után is kitűnően teljesít, akkor látogasson el a Kovács Autó cég székhelyére, a Kossuth Lajos utca 85-ös szám alá. Az itt található üzletben megvásárolhatja az Önnek legjobban tetsző darabot és a szervizben be is szerelik azt autójába, mégpedig jutányos áron. Ha előbb körbenézne a kínálatban, akkor látogasson el a www.ka-autoszerviz.hu weboldalra. Hogyha pedig kérdéseit szeretné feltenni, megvitatni, akkor bátran írjon a szerviz@kovacsauto.hu e-mail címre, vagy hívja a +36 62/554-013-os számot.