A kenhető vízszigetelés jelentősége

A fürdőszoba kialakítása, netán felújítása esetén bizonyos dolgokra nagyobb hangsúlyt kell fektetni, mint a többi helyiség esetében. Ilyen például a vízszigetelés, mely rendkívül hasznos. A kenhető vízszigetelés az építőiparban már két évtizede általános terméknek számít.

Kenhető vízszigetelés által számos probléma megelőzhető. Sokan azzal érvelnek, hogy a csempék nem engedik át a vizet. Ezzel egyben megkérdőjelezik a vízszigetelés létjogosultságát. Azzal egyetértünk, hogy a csempe nem engedi át a vizet, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a fugán már annál inkább átjuthat a nedvesség. Vízszigetelés nélkül idővel vizesedhetnek a falak, aminek következtében veszítenek szilárdságukból, a rajta lévő csempék pedig fellazulhatnak, sőt akár le is válhatnak. A kenhető vízszigetelést a csempézés előtt kell felvinni a falfelületre. Ez a fólia szerű réteg a száradást követően megakadályozza, hogy a csempék közti fugákon át beszivároghasson a nedvesség. Az elmúlt két évtizedben a kenhető vízszigetelés folyamatosan bizonyított, így ma már elengedhetetlen kellékek az építőiparban. Különösen kármegelőző képességük miatt alkalmazzák manapság.

A csempézés előtt tehát szükséges a vízszigetelés felvitele, na de milyen vízszigetelésről van szó pontosan? A Fit Aquall kenhető vízszigetelés prémium minőségű termék, mely a laborvizsgálatok során is kiváló eredményeket ért el. Ennek a termének 0 százalékos a vízáteresztése, szemben a népszerű szigetelő anyagokkal, melyek esetében ez az érték egy-két százalék. A Fit Aquall kenhető vízszigetelés két rétegben felhordva repedéstűrő tulajdonsággal rendelkezik, így alkalmazásával hosszú távú vízzáró védelemre számíthat. Bővebb információkért látogasson el a fitinfo.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!