A jó minőségű fényszóró izzók fontossága

Ma már nappal is kötelező a településen kívüli fényszóró használata. Ez azt vonja maga után, hogy a fényszóróink dupla akkora terhelésnek vannak kitéve, mint eddig.

Fényszóró izzók fontos, hogy jól működjenek, kellőképpen megvilágítsák előttünk az utat, és mindez mellett a szembejövő forgalmat ne vakítsa el. A hagyományos halogén és termikus fényforrásokat leváltsák az energiatakarékos xenon és Led lámpák. A termikus fényforrások előnytelensége abban mutatkozik meg, hogy rossz a fényhasznosítása és rövid az élettartama. Télen a rövid nappalok, és hosszú éjszakák váltakozásánál nagyon fontos, hogy megfelelő izzókkal rendelkezzünk. Habár ma még az autósok 50% a hagyományos halogén lámpákat alkalmazza. Attól függetlenül, hogy aránylag jó látási viszonyokat biztosít, annál rövidebb az élettartama. A modernebb fényszórók már energiatakarékosabb és erőteljesebb a világításuk.

A xenon fényszórók esetén figyelnünk kell, a világítás beállításra, mivel az erőteljes fény elvakíthatja a szembejövőt. A xenon izzók lényege, hogy a Xenon-gázzal töltött izzókban, elektromos ív ad nagy erejű fényt. A xenon fényszóró izzók jobb esetben 30, de akár 50%-al is jobban világíthatnak, mint a halogén lámpák. A xenon izzók esetén figyelnünk kell a fény erősségére, mert közúti ellenőrzés esetén leellenőrizhetik. A személygépjárművek esetén, a jobb kormányos forgalomnál jellemző, hogy a bal oldali fényszóró esősebb fényű, mint a jobb. Egy xenon lámpa esetén teszteltük, hogy négy év használati idő elteltével 100.000 km után 30% -kal gyengültek a fényszórók. A Kovács autóalkatrész magas kínálattal szolgál a fényszóró izzók területén. Személyesen megtekintheti Szegeden, vagy online a www.alkatreszek.hu weboldalon. Telefonszámunk: +36 62/468-444.