A Facebook bejelentkezés nélkül is használható?

A Facebook egy nagyon zárt közösségi platform, amely nem teszi lehetővé a nem felhasználók számára a Facebook-profilok és a tartalom jó részének böngészését és megtekintését. A Facebook bizonyos aspektusait azonban nyilvánosságra hozzák, és a stratégiai keresési taktikák és a címjegyzékek nyilvános szakasza révén érhetők el.

Facebook bejelentkezés nélkül is használható, erről pedig minden információt megtalál a tudasmania.hu weboldalon. Egy adott tartalom megkeresése a Google-on vagy a Bing-en keresztül, vagy más internetes keresés révén az egyik egyszerű lehetőség a Facebook megtekintésére fiók nélküli bejelentkezéshez. A legfontosabb, hogy a tartalmat csak Facebookként határozzuk meg, amikor a keresést végezzük. Ennek megvalósításához írja be a keresést facebook.com, [keresési lekérdezés] néven, és kifejezetten a közösségi platform eredményeit jeleníti meg. Például, ha közszereplőt vagy személyes profilt szeretne megtekinteni, írja be a facebook.com, [személy neve] parancsot, és nyomja meg az “Enter” gombot az eredmények megjelenítéséhez. A nyilvános profilokat az internetes keresés során sorolják fel, köztük közszereplőket, sportolókat és ismert személyeket, de tartalmaznak néhány személyes profilt is.

A profil nem jelenik meg a keresési eredmények között, ha az egyén személyes adatvédelmi szabályait a láthatóság korlátozására állította be. Minden fióktulajdonosnak lehetősége van arra, hogy elérhetővé tegye profilját a kereséshez, vagy elrejtse a profilt a keresőmotorok elől, emellett korlátozhatja a láthatóságot a többi Facebook-felhasználó számára. A csoportok és az üzleti listák az általános keresési eredmények között is megjelenhetnek. További részletekért keresse fel a tudasmania.hu weboldalt.