5kW napelem rendszer ár tájékoztató

Ha már egy ideje kacérkodik a gondolattal, hogy napelem rendszert használjon, akkor valószínűleg már egy ideje olvasgat a témában. Most egy kicsit részletesebben bemutatjuk az 5 kW-os napelem rendszert.

5kW napelem rendszer ár egy meglehetősen népszerű típus a vásárlók körében, ami nem csoda, hisz egy megfizethető napelem rendszerről van szó. Egy átlag háztartásban az igényektől, használattól függően a villanyszámla, akár 12-16 ezer forint is lehet havi szinten, így nem csoda, hogy sokan igyekeznek csökkenteni a költségeken. Erre két mód is van. Visszamegyünk a sötét középkorba, vagyis előkapjuk a gyertyákat és lemondunk az elektromos áram nyújtotta előnyökkel vagy napelem rendszer alkalmazásával megszünteted a villanyszámla általi költségeket. Az első lehetőség nem csak drasztikus, de egyben banális megoldás is, úgyhogy jobb a második megoldást választani. Az 5kW napelem rendszer képes kitermelni egy átlag háztartás elektromos áram igényét.

Mivel ettől kezdve nem kell a villanyszámlával törődni, a napelem egy hosszútávú megoldásnak bizonyul. Ha a fent említett számokat vesszük, akkor a havi 16 ezer forintos villanyszámla éves szinten 192 ezer forintnak felel meg. Ez öt év alatt 960 ezer forint. Tíz év alatt majdnem 2 millió forint. Az 5kW-os napelem rendszer ezt az összeget képes kitermelni. Tehát a napelem árát visszahozza idővel. A napelem beszerelését és a napelemeket tekintve nem igazán lehet sablon árat mondani és ettől tartózkodnánk is, hiszen egy szakértő tud pontos árakat mondani a napelem minőségét, tájolását és a fekvést figyelembe véve. Ha bővebb információkra van szüksége az 5kW napelem rendszert illetően, akkor látogasson el a pvsystem.hu weboldalra, ahol elérhetőségeket is találhat.